Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Onkoloji Hastanesi’nde “51. Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında GAÜN Onkoloji Hastanesinde görevli Gülden Çokkalender tarafından “Hızlı Kitap Okuma” adlı seminer verildi.
Gaziantep Klinik Danışmanlık ve Eğitim Birimi faaliyetleri kapsamında Onkoloji Hastanesi seminer salonunda gerçekleşen ve çalışanlar tarafından yoğun ilgi gören “Hızlı Kitap Okuma Nasıl Öğrenilir?” adlı seminerde, Gülden Çokkalender, hızlı okumayı öğrenme konusunda bilgi vererek, hastane çalışanları ile interaktif bir sunum gerçekleştirdi.
Onkoloji Hastanesi’nden sorumlu idareci Uzm. Ecz. Ahmet Sami Boşnak, Klinik Danışmanlık ve Eğitim Birimi olarak Onkoloji Hastanesi’nde çalışan her personel için yapılan tüm bilinçlendirme eğitimlerine dikkat çekerek, “Hızlı Kitap Okuma Nasıl Öğrenilir?” sorusuyla, çalışanın zamanını iyi değerlendirmesi ve okuduğunu anlaması gibi becerilerin önemli olduğunu belirtti.
Onkoloji Hastanesi’nin genel alanlarında çalışan personelin ile tedavi görmek için gelen hasta ve hasta yakınlarının kitap okumasını kolaylaştıracak kitaplıkların bulunduğunu belirten Onkoloji Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mesut Özkaya, kitap okumanın kişisel ve kurumsal gelişimi arttırdığını, hızlı kitap okumanın ise kişiyi daha hızlı düşünmeye sevk ettiğini söyledi.