İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Konsolosluğu önünde toplanan bir grup, Paris’te Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırıyı kınadı.
İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Konsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik bir grup, Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Gazeteci Cengiz Aktar’ın da bulunduğu grup, tepkilerini göstermek için pankart açtı. Saldırıda hayatını kaybeden kişilerin fotoğraflarını taşıyan grup adına Cengiz Aktar bir açıklama yaptı. Saldırıyı kınayan Aktar, “Öldürülen dört çizerden Charb, Charlie Hebdo’nun genel yayın yönetmeniydi. Charb’un son karikatürünü size hatırlatmak istiyorum. Karikatürü aynı şiir gibi tasvir etmek kolay değildir. Hrant Dink’in son yazısı da benzer bir yazıydı. Biliyorsunuz Hrant ölüm tehdidi altındaydı ve son yazısında güvercinlerden bahsediyordu. ‘Bu halk güvercinlere dokunmaz biliyorum’ diyordu. Sivilleri öldüren namertler. Ama yaptıklarını daima bir üst akılla ya da bir kutsalla meşrulaştırırlar. İşte yazan çizen ve konuşanların bu arayışı ön cephesinde yer aldığını görüyoruz. Onlar hala ordalar, devam edeceklerdir. Bizde onlarla birlikte devam edeceğiz, emin olun” dedi.
Yöneticilere seslenen Aktar, “Azami sorumluluk ve azami pedagojiye davet ediyorum onları, hepsini. Bütün dünyanın yöneticilerine sesleniyorum. Ve tabi onlara şunu hatırlatmak istiyorum. İlim sahibi fanilerin en etkili silahı olduğunu unutmamaya davet ediyorum” diye konuştu.
Fransa’da yaşanan saldırının acısını yaşadığını belirten Sezgin Tanrıkulu ise, ’’Benim içimi acıtan ve daha çok karşı çıktığım konu şu. Ben bunları en az bu katliamı yapanlar kadar kınıyorum” şeklinde konuştu.