Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı ile gerçekleştirdiği halk buluşmasının adresi Dokuma bölgesindeki Ulus Mahallesi oldu.
Problemleri yerinde dinleyip çözüp üretmeyi, gönül birlikteliğini pekiştirmeyi amaçlayan mahalle ziyaretine AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez Belediye Meclis Üyeleri Bahattin Bayraktar, Ali Fidan ve Hatice Sütçü ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, ana kademe, gençlik ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Yükseliş Mahalle Muhtarı Memduh Aydıncan, Fatih Mahalle Muhtarı Yunus Yıldız da ziyarete eşlik etti.
Başkan Tütüncü, konuk olduğu evlerde, hem yapılan, yapılacak olan hizmetleri anlattı hem paylaştı. Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’in güzel yerleşim yerlerinden birisi olan Ulus Mahallesi’nde alt ve üst yapı hizmetlerinin tamamlandığını ve bunun neticesinde mahallede ciddi bir şehirleşme sürecinin yaşandığını belirterek, "Mehmet Akif Caddesi’nin asfaltsız günlerini, caddenin üzerinde apartmanların olmadığı, arsaların boş olduğu günleri, cadde üzerinde bir uçtan bir uça kurulan Cumartesi Pazarı’nı,Yağ Sanayi’nin oradaki kamyon garajını hatırlıyorum. Bugün geldiğimiz noktada Ulus ve Dokuma bölgesi gerçekten de çok büyük gelişmelerin yaşandığı bir yerleşim yeri oldu" dedi. Başkan Tütüncü, geçtiğimiz dönem Dokuma’da ve Ulus Mahallesi’nde yaptıkları en önemli hizmetin alt yapıyla birlikte tüm yolların asfaltını ve kaldırımını yenilemek olduğunun da altını çizdi.
BÖLGEYE İKİ MÜJDE
Bölgeye iki önemli hizmet müjdesi veren Başkan Hakan Tütüncü, hizmetlerle ilgili şunları söyledi:
"Birincisi, yıllardır kaderine terk edilen Dokuma bölgesine ismini veren Dokuma Fabrikası’nı yeninden kent hayatına kazandırıyoruz. Şu an itibariyle çalışmalar başladı. Dokuma alanında özellikle hanımlara, gençlere ve çocuklara yönelik pek çok sosyal donatıyı oluşturacağız. Alanda 70 bin metrekarelik çam ormanı var. O alanı vatandaşlarımız için spor yapabilecekleri bir yer haline getiriyoruz. Hanımlarımız, çam ormanlarının altında doğa ile buluşup yürüyüş yapabilecekler. Hanımlarımıza yönelik Dokuma’da yapacağımız çok güzel hizmetlerden bir tanesi de el işi ürünleri satış alanı olacak. Türkiye’nin en büyük oyuncak müzesini de Dokuma Fabrikası içerisine kazandıracağız. Dokuma’da kuracağımız bilim merkeziyle de gençlerimiz ve çocuklarımız atölye çalışmalarını yapabilecekleri bir mekana kavuşmuş olacaklar."
YÜZME HAVUZUNUN İNŞASI BAŞLIYOR
Ulus’a yakın olan Fabrikalar Mahallesi’nde yeni bir açık yüzme havuzu inşa edidiğini kaydeden Başkan Tütüncü, "Açık yüzme havuzu kompleks halinde olacak. Tesisin yapımı önümüzdeki günlerde başlıyor. Günün değişik saatlerinde kadınlarımız, erkeklerimiz ve çocuklarımız havuzdan istifade edebilecekler. Kepez’de deniz yok ama denizin ve su sporlarının imkanlarının en güzeli Kepez’e getiriyoruz" dedi.