Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz yüzme kurslarına katılan çocuklar Kayıhan Yüzme Havuzu’nda düzenlenen yarışmaya katıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Yüzme Kursiyerleri Arası Yüzme Yarışması, Kayıhan Yüzme Havuzu’nda düzenlendi. Etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık, kursiyerler ve velileri katıldı. Başkan Zolan, Kayıhan Yüzme Havuzu’nda ilk defa böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, "İstiyoruz ki çocuklarımız sporun her branşında etkili olsun, yeteneklerini ortaya koysunlar. Spor demek ekip ruhu demektir. Spor demek, disiplin demektir. Spor, hayatta mağlubiyetin de galibiyetin de olduğu, düştüğünüz zaman kalkmasını da öğreten bir etkidir. Spor, hem ruh hem beden sağlığına olumlu katkı sağlar" dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 27 branşta spor eğitimi verdiklerini kaydeden Başkan Zolan, "Bunlardan birisi de yüzme. 27 branşta ücretsiz olarak herkes her istediği sporu yapabilsin diye hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Çünkü çocuklarımız geleceğimiz, sağlıklı nesiller yetişsin istiyoruz. Herkes istediği sporu yapabilsin mazereti olmasın istiyoruz" diye konuştu.
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Öncelikle ben anne babalara sesleniyorum bize güvendiğiniz ve çocuklarınızı bu kurslarda bize teslim ettiğiniz için size teşekkür ediyorum. Biz de çocuklarımıza kendi evlatlarımız gibi sahip çıkıyoruz, geleceğe hazırlıyoruz. Özgüvenlerini kazansın, bizden daha iyi durumda olsun istiyoruz. Ülkemiz daha iyi noktaya gelecekse çocuklarımız sayesinde gelecek. Sporda, sanatta, eğitimde her zaman daha iyi olmalarını istiyoruz. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen katkıyı sunacağız." Konuşmanın ardından 3 kategoride düzenlenen yarışmalar başladı. 50 yarışmacının katıldığı turnuvada, 25 metre serbest çocuklar, 25 metre serbest teknik yetişkin erkekler ve 25 metre serbest teknik çocuklar bayrak yarışına geçildi.