Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Yalova Şubesi’nin 8. gerçekleştirilen olağan kongresi sonrasında başkanlığa Süleyman Çark seçildi.
Büyük tartışmaların yaşandığı seçimde 53 üye oy kullanırken sandıktan 54 zarfın çıkması dikkat çekti. Yalova Tuğrul Şener Stadyumu’nda bulunan dernek merkezinde yapılan kongreye FIFA Kokartlı Hakem Halis Özkahya, Yalova Hakem Kurulu Başkanı Sedat Karaağaç ve derneğe üye hakemler katıldı. 53 üyenin oy kullandığı seçimde mevcut başkan Sefa Demir ve Süleyman Çark başkanlık için çekişirken, Çark rakibine 33-20’lik oy üstünlüğü sağlayarak 3 yıl boyunca başkanlığa seçildi.
Seçim boyunca yapılan itirazlar ve tartışmalar dikkat çekti. Yalova Hakem Kurulu Başkanı Sedat Karaağaç’ın yerel basın mensuplarına fotoğraf çektirmek istediği anda boş zarfı sandığa atması ise tepki topladı.
Ali Osman Şentürk, Mesut Kırcıoğlu, Ersin Efe ve Emre İşler’den oluşan Divan Kurulu tarafından açıklanan oy sonuçları sonrasında başkanlığa Süleyman Çark’ın seçildiği açıklandığı anda mevcut başkan Sefa Demir, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkezi ile görüştüğünü seçimin %90 oranında tekrar edileceğini ve aday olmayacağını açıkladı. Görevi 6 Ocak Salı günü devralacak Süleyman Çark’ın ekibinde İbrahim Mengübeti, Recep Uysal, Kenan Kurşuner ve Yasin Bağcı yer alıyor.