Şanlıurfa Hilton Oteli Müdürü Mustafa Balçık, Suriye’nin Kobani kentindeki IŞİD ve Kürt güçleri arasındaki savaşın Şanlıurfa’daki turizm sektörünü olumsuz etkilediği, olumsuz etkiyi bölgede konaklayan yerli ve yabancı gazetecilerin giderdiğini ifade etti.
Şanlıurfa Hilton Oteli Genel Müdürlüğü’ne atanan Balçık, bölgede görev yaban yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Gazetecilerle tek tek tanışan Genel Müdür Balçık, Hilton Oteli’nin yerel bir otel gibi görülmesini istedi. Gazetecilerin sorusu üzerine Balçık, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin sınır komşusu Kobani’de yaşanan iç savaşın bölgedeki turizm sektörünü etkilediğini ifade etti. Savaşın bölge turizmindeki izlerini ise olaylara ilgi gösteren ve bölgede konaklayan yerli ve yabancı gazetecilerin sildiğini ifade etti. Balçık, ölümlerin olmadığı bölge güzelliklerinin ön plana çıkarıldığı haberlerin yapılması temennisinde bulundu etti.
Programa katılan Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler ile yerel ve ulusal medya temsilcileri Balçık’a görevinde başarılar diledi.