Kapalıçarşı’da bulunan Sandal Bedesten esnafı, tebligatta tanınan sürenin bugün son bulmasıyla polis gözetiminde dükkanlarını boşaltmaya başladı.
Fatih’teki Tarihi Kapalıçarşı içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetinde olan halı, turistik eşya, çanta, takı ve giysilerin satıldığı dükkanların bulunduğu Sandal Bedesteni’nin kapısına, Fatih Kaymakamlığı tarafından tahliye tebligatı asılmıştı. Dükkanlarını tahliye etmek istemeyen yaklaşık 80 Sandal bedesteni esnafı eylem yapmış ve polis müdahale etmişti. Müdahalenin ardından ise 20 esnaf gözaltına alınmıştı.
Tebligatta esnaflardan 22 Nisan tarihine kadar dükkanlarını tahliye etmesinin istenmesi üzerine, esnaf işyerlerini boşaltmaya başladı. Tahliye gününün son gününde esnafların tahliye işlemleri emniyet ekiplerinin gözetiminde sürüyor. Kimi esnaf malzeme ve mallarını kamyonetlere yüklerken, kimi esnaf ise sırtında taşıyarak tahliye işlemini sürdürüyor.
Duruma tepki göstererek mağdur olduğunu söyleyen bir bedesten esnafı, “Malzemelerimizi depoya koyacağız. Uygun bir yer bulana kadar bekleyeceğiz. Yaklaşık 10 senedir buradayız. 10 senedir toplamış olduğumuz, çalıştığımız mallarımızı, sermayesini ödediğimiz mallarımız da elde kaldı. Borç olan mallarımızı toptancılara iade edeceğiz. Bir tane insanın bizi görmesini istiyoruz” dedi.
Esnafın polis gözetimindeki tahliyesi sürüyor.