Bartın’ın Hasankadı beldesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.
Hasankadı Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa, Bartın İl Müftü Yardımcısı Orhan Keskin, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Hasankadı Lisesi Müdürü Saadettin Pala, Hasankadı Ortakokul Müdür Yardımcısı Muammer Başaran, Saadet Partisi Milletvekili Adayı Ünal Yurtbay, çok sayıda din görevlisi ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hasankadı Merkez Camii İmam Hatibi İbrahim Özgün’ün, Kur’an tilaveti okudu. Açılış konuşmasını yapan Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, "Çok değerli hemşehrilerim hepiniz her yıl düzenleğimiz Kutlu Doğum programımıza hoş geldiniz. Sevgili peygamberimizin emanetenine her daim sahip çıkmalıyız bu duygu ve düşünceler ile sevgili peygamberimizin haftasını kutluyor, onun evrensel ve sevgi barış çağrısında buluşmayı diliyor. Bütün vatandaşlarımı saygı ve sevgiyle selamlarken bu programda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Başkan Erdoğan, Bartın İl Müftü Yardımcısı Orhan Keskin’den Hasankadı’da İmam Hatibi olmayan camiler için destek istedi. Müftü Yardımcısı Kesin ise, "Allahü Teala birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. İnsanların aleyhinde olan değil, Müslümanların aleyhinde olan değil, insanların gönüllerinden yapanlardan olmayı, gönülleri tamir edebilmeyi, tamiratin yanında olmayı Allah bize nasip eylesin" diye konuştu.
Halit Erturul’un ’Kendini Arayan Adam’ isimli kitabından bir kaç cümleye yer veren Kesin, "Yıkanlar çok, yapanlarsa az. Öyleyse yapanlar emeklerini daha çok artırmalıki, tahribatlar günü güne tamir edilsin. Allah Hasankadı’ya, Türkiye’ye kıyametin sabahına kadar bir ve beraber olabilmeyi, ağız tadında güzel bir dünya hayatı yaşaya bilmeyi nasip eylesin. Hepinize saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum" dedi.
Keskin, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan’ın boş olan camiiler için isteği destek için ise, Bartın İl Müftülüğü tarafından gerekenin yapılacağını belirtti. Daha sonra Hasankadı Belediye Başkanı Erdoğan İl Müftü Yardımıcısı Orhan Keskine hediye takdim etti. Düzenlenen programın sonunda vatandaşlara kitap hediye edildi ve pilav ve ayran ikram da yapıldı.