Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova’nın acil ihtiyacı olan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun söz verdiği 400 yataklı hastanenin seçimden önce temelinin mutlaka atılması gerektiğini, bu projenin siyaset üstü bir olay olduğunu söyledi.
İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Haber Müdürü İhsan Altıkardeş, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Salman, Yalova’da tıp fakültesine şiddetle ihtiyaç olduğunu belirterek, “Devlet hastanesinde en önemli branş onkoloji. Zira Yalova’da ciddi sayıda kanser hastası var. Bu insanlar ağırlıklı olarak Bursa, İstanbul ve Kocaeli’ye gitmek zorunda kalıyorlar. Bu insanları çok zorluyor. Kanser hastalarının ilk talebi burada bir onkoloji bölümünü yapılması. Yine kardiyovasküler cerrahi bölümü de bir ihtiyaç. Anjiyo dahi Yalova’da yapılamıyor. Bursa’ya hastayı yetiştirmeye çalışırken yollarda kaybediyoruz. Bunların artık Yalova’da yapılabilmesi lazım. Bunu yapabilirsek Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yükü de hafifleyecek. Orhangazi, Gemlik, Karamürsel, çevre illere değil Yalova’ya gelecekler” dedi.
“HASTANE İŞİNİ MAHKEMENİN PLAN NOTU BOZDU”
Yalova’ya yapılacak hastanenin bir nevi bölge hastanesi gibi çalışacağının altını çizen Başkan Salman, “Seçimin yenilenmesi bir avantaj oldu. Seçim sürecinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Yalova’ya 400 yataklı bir hastane sözü verdi. Bu hastane normal şartlarda sadece büyük şehirlere yapılabiliyor. Seçim sonrasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce beni Sağlık Bakanı ile telefondan görüştürdü. Bakan bana buradaki çalışmayı tamamlamamı söyledi. Ben de düğmeye bastım. Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun’la da görüştüm. Yerini belirleyip belediye meclisinden kararı geçirdik. Ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na istediği çalışmaları tamamladığımızı söyleyerek onun da gereğini yapmasını istedik. Ancak 20 gün önce orayla alakası olmayan 1/25 binlik planla ilgili mahkeme bir plan notunu bozdu. Bu plan notunun iptali hastaneyi yapacağımız alanı da etkiledi ve bu alan sağlık alanından çıktı. Şimdi elimiz kolumuz bağlandı” diye konuştu.
“HASTANE PROJESİ SİYASET ÜSTÜ BİR OLAY”
Yalova açısından 400 yataklı hastanenin siyaset üstü bir olay olduğuna dikkat çeken Vefa Salman, “Benim korkum şu; seçim geldi. Seçimim sonucu ne olur bilemem. Beni tek ilgilendiren konu Sağlık Bakanı’nın değişmesinin bile bu işin yapılmasına birinci derece engel olacak olmasıdır. Burasının temelinin mayıs ayı içerisinde atılması lazım. Bu konu çok acil. Eğer Mayıs ayına kadar temeli atamazsak bir daha yapılamamasından endişe ediyorum. Burası bir kompleks şeklinde yapılacak. Hastane ile birlikte alışveriş merkezi ve oteli de yapılacak. Yani Yalova’nın 20-30 yıllık sağlık açısından sorununu çözecek. Tıp fakültesine de bu anlamda acil ihtiyaç kalmayacak. Biz elimizden ne gelirsen bunun için yapacağız. Kenti yönetenleri, valimizi, milletvekillerimizi bu konuda bilgilendirdim. Bu durumun siyaset üstü bir durum olduğunu aktardım” ifadelerini kullandı.