Yozgat Vergi Dairesi Müdürü Yusuf İpekçi Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı’yı ziyaret etti.
Yozgat Vergi Dairesi Müdürü Yusuf İpekçi ve Defterdar Yardımcısı Enser Doğan ve defterdarlık personeli 26’ıncı Vergi Haftası münasebetiyle Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı ve oda yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Vergi Dairesi Müdürü İpekçi, Vergi Haftası kutlamalarının bu yıl 23 Şubat 1 Mart tarihleri arasında bir dizi etkinlikle kutlandığını söyledi. İpekçi, etkinlikler kapsamında kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vergi mükelleflerini ziyaret ettiklerini belirterek, “Bugün de Yozgat’ın en çok üyesi bulunan sivil toplum kuruluşlarımızdan biri olan şoförler ve otomobilciler odamızı ziyaret ediyoruz. Vergi Haftasını kutlamamızdaki amaç toplumda vergi bilincini oluşturmak, kamuoyunda vergi bilincinin yerleştirilmesini sağlamaktır” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bakıcı, 650 vergi mükellefi olan üyelerinin bulunduğunu belirterek, “Üyelerimizin tamamı vergi mükellefi, vergi ödemektedirler. Özellikle ilimizde şoför esnafı fazla kazanamıyor ve geçimini zor sağlıyor. Buna rağmen vergisini ödüyor. Ülkemizin kalkınmasının ana kaynağının vergi olduğunu ve vergi vermenin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bütün üyelerimiz de bu bilinçle hareket ediyor” dedi.
Bakıcı, vergi konusunda şoför esnafının da sorunlarını dile getirdi. Bakıcı, “Bazı şoförlerimizin kullandığı minibüsün ruhsatında minibüs yazmasına rağmen vergisini otobüs kategorisinden ödüyor ve fazla vergi ödemiş oluyor. Biz bunun düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu.