Söke’de Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen; Federasyon, İlçe Kaymakamlığı, Söke Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokolle hayata geçen “Doğru Hamlede Buluşalım” satranç turnuvası başladı.
Proje kapsamında Akçakonak, Savuca Fatma Suat, Vakıfbank, Hacı Kazımoğlu ve Sadullah Kuşada İlkokulları arasında satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvanın ilk ayağı Savuca Fatma Suat İlkokulu’nda gerçekleşirken, turnuvanın başlama hamlesi Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın tarafından yapıldı.
Turnuva ile ilgili bilgi veren Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü ve Satranç Federasyonu Söke İlçe Temsilcisi Levent Yıldız; “3 turlu turnuvanın ikinci etabında Akçakonak İlkokulu’nda olacağız. Daha sonra SİBAŞ’ta Zeytinoğlu Ailesi bizleri ağırlayacak. Söke’de satrançta gelinen nokta ciddi bir çalışmanın ürünü. İlçemizde son yıllarda 42 birinci kademe antrenör, 12 ikinci kademe antrenör, 21 hakem arkadaşımızı yetiştirdik. 5 il düzeyi hakemimiz var, iki arkadaşımızda Ulusal boyutta çalışmalarını başlattı. Bu yıl 6.’sını gerçekleştireceğimiz Söke Belediyesi Remzi Zeytinoğlu satranç turnuvası da 12-14 Haziran tarihlerinde yapılacak. Önümüzdeki hafta İlçe Kaymakamlığı’nın himayesinde Söke Belediyesi’nin destekleriyle 300 sporcunun katılacağı Gençlik Haftası İl Satranç Turnuvası gerçekleşecek. Protokol kapsamında çocuklarımıza sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlanması, çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak, Söke’den şampiyonların çıkmasını amaçlıyor” dedi.
Konu gündeme geldiğinde heyecanlandıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın; “Eğitimciler olarak çocuklarımızın olumsuz alışkanlıklara yönelmesinden endişe ediyoruz. Nitelikli zaman geçirmek adına satrancı çok önemsiyoruz. Öncelikle satranç sporunu tercih eden öğrencilerimizi kutluyorum. Başta Kaymakamımız Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanımız Süleyman Toyran, Zeytinoğlu Ailesi’ne, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Satrancın bir oyun yada spor olduğunun söylenebileceğini belirten Başkan Süleyman Toyran; “Şu bir gerçek ki satranç çocuk gelişiminde çok önemli bir spor veya oyun. Öğrencilerimizin küçük yaşlarda bu satranca başlamalarının çok büyük faydalarını göreceklerini düşünüyorum. Doğru ve zamanında karar alabilme, düşünme gücünü geliştiren satranç gelecek nesiller için çok önemli. Dileğimiz Söke’den Türkiye şampiyonlarının çıkması” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından turnuvaya katılan öğrencilere satranç takımı hediye edilirken, katılımcı belgeleri dağıtıldı. Turnuvanın açılış hamlesi sembolik olarak Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın tarafından yapıldı.