İzmir’in Menderes ilçesinde, yol düzenlemeleri kapsamında başlatılan kilit parke ve bordür döşeme çalışmalarının önemli bir bölümü tamamlandı.
İlçenin bozuk yollarında başlatılan düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdüren Menderes Belediyesi, Tekeli, Şaşal, Çakaltepe, Çileme, Gölova ile ilçenin çeşitli bölgelerindeki çalışmalarda sona yaklaştı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 82 bin metrekare alanda kilit parke ve bordür döşeme çalışmaları gerçekleştirildi. Kısa süre sonra tamamlanacak çalışmaların ardından sorunlu bulunan diğer mahallelerdeki yollarda da çalışmalara devam edileceği öğrenildi.
Yıllardır kaderine terk edilmiş yolların yeni yüzüne kavuştuğunu ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Tekel, Şaşal, Çakaltepe, Çileme, Gölova mahallelerimiz ile ilçe merkezindeki çeşitli bölgelerde yürütülen çalışmalarımızda sona gelindi. Tekel’de 30 bin metrekare, Şaşal’da 7 bin metrekare, Çakaltepe’de 2 bin metrekare, Çileme’de bin metrekare, Gölova’da 2 bin metrekare ve ilçe merkezinde çeşitli bölgelerde 40 bin metrekare olmak üzere toplam 82 bin metrekare kilit parke ve bordür döşeme çalışmalarımız gerçekleşiyor. Yapılan uygulamalar ile sıkıntılı yollar artık tarihe karışacak. Yol yapım çalışmalarımız bu bölgelerde tamamlandıktan sonra sıkıntılı olan diğer yerlerde ara vermeden devam edecek. İlçemizde bizim dönemimizde sorunlu yol kalmaması için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Modern Menderes için her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.