Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Türkiye’ye her ayak bastıklarında Azerbaycan’ı hiç aramadıklarını belirterek, "Burası bizim vatanımız gibi" dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov, Tarsus Belediyesi ile Hatay Belediyesi’nin kardeş şehir anlaşması anısına Tarsus’un Çağlayan Mahallesi’nde yeniden düzenlenen ve Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in ismi verilen Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Anıtı’nın açılışına katılmak üzere Mersin’e geldi. Hasanov, açılış öncesinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarete Hasanov’un yanı sıra Hatay Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki heyet katıldı. Hasanov, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Vali Çakacak ile makamında görüş alışverişinde bulundu.
Ziyarette konuşan Vali Çakacak, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ebedi dostluğu vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında geçmişten gelen dostluk bağları kuvvetli olan tek milletiz. Ama iki ayrı devletiz. Birbirine gerek ekonomik gerek sosyal, kültürel her konuda işbirliği içerisinde bulunan iki ülkenin temsilcilerini Mersin’imizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Tarsus ilçesinin Hatay ili ile kardeş şehir olmasından dolayı da çok mutluyuz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov ise ziyaretten dolayı mutlu olduğu ifade ederek, "Türkiye’ye her ayak bastığımızda Azerbaycan’ı hiç aramadık. Burası bizim vatanımız gibi. ’Azerbaycan ile Türkiye’nin sevinçleri aynı’ diyen Mustafa Kemal Atatürk ve ’tek millet, iki devlet’ diyen Haydar Aliyev ile doğrudan Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ebedi ve hiçbir zaman bozulmayacak bir dostluk sağlanmıştır. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki sosyal, ekonomik ilişkiler gittikçe gelişiyor. Tabii ki, devletler arasındaki ilişkiler sadece cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında değil, kamu kurum ve kuruluşlarla da ilişki içerisindeyiz. Türkiye’nin bütün vatandaşlarına teşekkür ediyoruz, bizleri sevdikleri ve saydıkları için" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Çakacak ve Hasanov karşılıklı olarak birbirlerine hediye takdim etti. Öte yandan, Tarsus’ta yapımı tamamlanan Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Anıtı’nın açılışı da saat 17.00’de gerçekleştirildi.