SİNOP (AA) - Türkiye - AB Mali İşbirliği "Ortak Kültür Mirası ve AB Arasında Koruma Diyaloğu" Projesi'nin çalışmaları sürüyor.

Viyana Teknik Üniversitesince yürütülen proje kapsamında Sinop'a gelen ve Ortak Kültür Mirası ve AB Arasında Koruma Diyaloğu kapsamında yeni bir masterplan hazırlamakta olan Prof. Christoph Luchsinger, 2 Asistani ve Viyana Teknik Üniversitesinden 13 lisans ve yüksek lisans ögrencisinden oluşan ekip çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.

Bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen sunuma Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Müze Müdürü Hüseyin Vural, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr.  Christoph Luchsinger, Sinop'un sosyal hayatı, kültürü, mimarisi, tarihi ve doğal çevresiyle birçok güzelliğe ev sahipliği eden potansiyeli son derece yüksek ve ortak kültür mirası olma özelliği taşıdığını söyledi.

 

Öğrencileri ile birlikte Sinop hakkında çalışmalar yaptıklarını belirten Christoph, "Şubat ayında yaptığımız ilk ziyarette bu güzel şehri inceleme ve analiz etme fırsatı bulduk. Geçtiğimiz bir haftadır ise ikinci ziyaretimizi sürdürmekteyiz ve projemizin ara geliştirme aşamasındayız. Yaptığımız çıkarımlar doğrultusunda örnek bir şehir hazırladık" dedi.

Projelerinin henüz ön tasarım aşamasında olduğunu ve son halini almadığını belirten Christoph, "Burada toplanmamızın amacı şehirde gözümüze çarpan bir takım problemleri nasıl düzeltebileceğimize dair çeşitli çözüm önerilerinizi sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almaktır" diye konuştu.

Luchsinger'in sunumu sonrası katılımcılar "Sinop Strategical Planing" projesi hakkında bilgi alışverişi gerçekleştirdi.

Bütün çalışmaların detayli bir şekilde anlatılacaği raporun hazırlanması için Viyana'da çalışmaların devam edeceği, henüz ön tasarim asamasinda olan projenin eylül sonunda tamamlanmasının planlandığı bildirildi.