Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayı Figen Çalıkuşu, Kepez ilçesindeki seçim ofisinde, ataması yapılamayan öğretmenlerle bir araya geldi.
CHP Milletvekili adayı Figen Çalıkuşu, Sultan Yeğen, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan ile birlikte atanamayan öğretmenlerin sorun ve taleplerini dinledi. 134 bin öğretmen açığı varken 300 bin öğretmenin atama beklediğinden dert yanan öğretmenler, haklarını aradıklarında şiddet ve baskılarla sindirilmeye çalışıldıklarını söylediler.
Milletvekili adayı Çalıkuşu, bu isyan karşısında CHP iktidarı ile öğretmenlerin yok sayılan itibarlarının geri verileceğinin sözünü verdi. Çalıkuşu, “Biz atama bekleyen öğretmen sorununu, kadrolu atamayla çözeceğiz.140 bine yaklaşan öğretmen açığını kapatacağız” dedi. Çalıkuşu, yok sayılan atanamayan öğretmenlerin sandıkta demokratik isyanlarını göstermeleri gerektiğini söyledi. Çalıkuşu, “Eğitim sistemine eleştiri getiren öğretmenlerimiz disiplin cezaları ile sinirilmeye çalışılıyor. Biz hiçbir öğretmen ve yöneticiyi bulunduğu sendikaya göre tabii tutmayacağız. Üye sayısına bakmadan tüm sendikaları toplu sözleşme masasında söz sahibi yapacağız” diye konuştu.
Yalova Valisinin kılık kıyafet eleştirisinden sonra kalp krizinden ölen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ü hatırlatan Çalıkuşu, “CHP, Halil öğretmeni unutmadı. Unutturmayacağız da. İsyanımızı bir tokat gibi yüzlerine çarpacağız. Öğretmenlerin kılık kıyafet ve yaşam tarzı konusundaki baskılar, canlarından olmaya kadar gidiyor. Biz CHP olarak buna dur diyeceğiz” dedi.