Gaziantep’te inşaat sektörünün enerji altyapısından kaynaklı sorunları, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER), Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ve yaklaşık 3 saat süren EDAŞ-Müteahhitler buluşmasına, Meclis Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu Başkanı da olan Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Toroslar EDAŞ Bölge Direktörü Akın Şahin, Gaziantep İl Müdürü Mehmet Unsu’nun yanı sıra yaklaşık 150 civarında dernek üyesi müteahhit katıldı.
BAŞKAN APA “ÖNÜMÜZÜ AÇIN”
GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, yeni yönetim kurulu olarak göreve başladıklarında, ilk olarak Toroslar EDAŞ’ı ziyaret ederek, sorunlarını içeren bir rapor sunduklarını hatırlatarak, o görüşmede sundukları raporla ilgili çözüm önerisini birlikte değerlendirmek üzere ikinci kez bir araya geldiklerini söyledi. İnşaat sorunlarının çözümünün her platformda takipçisi olacaklarını belirten İbrahim Apa, “Amacımız üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak. Bu hedef doğrultusunda, EDAŞ yöneticileri ile ikinci kez bir araya geliyoruz. Toplantımızda yer alan Gaziantep Milletvekili Sayın Halil Mazıcıoğlu sektörümüzü yakından tanıyan bir isim. Akın Şahin bey bizim toplantımız için Adana’dan buraya geldi. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.
Üyelerin yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Apa, “TEDAŞ ile özelleştirme öncesi yaşadığımız sıkıntılarımız vardı. 2013’teki özelleştirme sürecine kadar olan kısımda bu sorunlarımız daha da arttı. Biriken sorunlarımızın Toroslar EDAŞ ile bir anda çözümlenmesini beklemiyorduk ancak geldiğimiz noktada üyelerimizin yaşadığı sıkıntılar artarak devam etti. Ciddi sorunlar yaşıyoruz. Dernek olarak üyelerimizin sorunlarının takipçisi olacağımızı beyan etmiştik. Bu doğrultuda sizlerle bir araya geldik. Sorunlarımızı yerinde dinlemek üzere, derneğimize teşrif etmenizden memnun olduk. Sizlerden sorunlarımıza çözüm üretmenizi bekliyoruz. Özellikle şantiye abonelikleri, iskan sonrası abonelik işlemlerinin hızlandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Altyapıdan kaynaklı sorunlar yaşadıklarını belirten Başkan Apa, “Bürokratik engellerle boğuşmak istemiyoruz. Şu anda uygulanan yöntem , şehrin altyapısını bizlerin yapmasına yol açıyor. Biz her türlü fedakarlığa varız ancak bizim önümüzü açmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
MAZICIOĞLU: “SEKTÖRÜN İÇİNDEN BİRİYİM”
AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise, inşaat sektörünün stratejik bir sektör olduğunu belirterek, kendisinin de milletvekili olmadan önce müteahhitlik yaptığı için sektörünün sorunlarını yakından bildiğini ifade etti. Mazıcıoğlu, “GAİMDER’in yeni seçilen yönetim kurulunu tebrik etmek için derneğe gelmeyi planlıyordum. Bugün buraya, EDAŞ yöneticileri ile birlikte geldik. Sorunlarınızı burada dinlemekle kalmayıp, aynı zamanda EPDK’da da gündeme getireceğim. Müteahhitlik sektörünün önünün açılması için, gerek parlamentoda, gerekse yerel yönetim ayağında her türlü katkıyı sağlamaya hazırım” diye konuştu.
AKIN ŞAHİN “ÇÖZÜM İÇİN BURADAYIZ”
Toroslar EDAŞ Operasyon Direktörü Akın Şahin ise, sektör temsilcilerini yerinde dinlemek amacıyla bu toplantıya büyük önem verdiğini ve bizzat katılmak istediğini belirterek sözlerine başladı. GAİMDER ile önceden sağladıkları iletişim neticesinde kendilerine sunulan rapor doğrultusunda iyileştirmeler yaptıklarını söyleyen Şahin, “Bizim esas görevimiz bölgenin genelinde sürdürülebilir ve kaliteli enerji sağlamaktır. Bu yatırım ve operasyon çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Müteahhitlerimizin de bizden beklentilerini dinliyor ve mevzuat paralelinde onlara uygun çözümler sağlamayı hedefliyoruz. Yakın zamanda proje başvurularında bekleme süresini daha da aşağıya çekmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bölgede daha sağlıklı bir şebeke oluşturmak için iyileştirme çalışmalarımız ve yatırımlarımız da sürüyor. 2015 yılında Gaziantep’in de içerisinde olduğu Toroslar EDAŞ bölgesine geçmişe oranla çok daha yüksek bir yatırım bütçesi ayrıldı. Yatırım planlamamızı hızlandırarak, sizlere daha iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bizler çözüm için buradayız” şeklinde konuştu.
SORU-CEVAP BÖLÜMÜ VERİMLİ GEÇTİ
Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, konuşmaların ardından, müteahhitlerin soruları cevaplandırıldı. Başkan İbrahim Apa’nın yönetiminde sorularını EDAŞ yöneticilerine aktaran müteahhitler, sektöre destek verilmesini istedi. EDAŞ yöneticileri bazı üyelerin, bireysel sorunlarına, yazılı cevap vermek üzere isim yazarak not tuttu. Toplantının önümüzdeki aylarda tekrarlanması için de görüş birliğine varıldı.