İzmir’in Çiğli ilçesinde, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen konser yoğun ilgi gördü.
Çiğli Belediyesi ve Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği iş birliğinde Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında konser düzenlendi. Konser programında ilk olarak Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği tarafından 6 tekerlekli sandalyenin dağıtım işlemi gerçekleştirildi. Daha sonra Türk halk müziğinin sevilen sesi, görme engelli Cem Cansız ve genç yetenek Eren Can Sönmez birbirinden güzel türküleri katılımcılar için seslendirdi. Daha sonra, Balkan müziğinin güzel sesi Gamze Matracı ve son olarak Türk halk müziğinin güçlü sesi Cevdet Bağca da konserde sahne aldı. Konsere yoğun ilgi gösteren vatandaşlarda, kimi zaman söylenen şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.
"ENGELLİMİZ BİZİM EN KIYMETLİMİZ"
Her yıl Engelliler Haftası nedeniyle konser, panel ya da müzikli eğlence düzenlediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Bugün burada, bu muhteşem organizasyonu yapmamızda emeği geçen herkese çok teşekkür ederek başlamak istiyorum. Engelli vatandaşlarımız bizim çok kıymetlimiz. Çağdaş ve sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilen kentlerde yaşam engelli vatandaşlar için daha kolaydır. Yaşamı kolaylaştırmak adına Çiğli’deki parklarımıza, engelli vatandaşlarımızın geçişlerini rahatlatacak rampalar yapacağız ve Çiğli’nin çeşitli noktalarında bu tekerlekli sandalyeleri şarj edilebilen şarj cihazlarından kurulu düzenekler yerleştireceğiz. Hayatı onlar için ne düzeyde rahatlatabiliyorsak o kadar iyi ve başarılı işler yapmış sayıyoruz kendimizi. Engellilerimizin sorunlarına her zaman duyarlı olduk ve çözüm üretme noktasında iş birliğine gittik. Onların yanındayız ve yaşamın her alanında desteklenmeleri için çalışacağız. Her sene olduğu gibi bu sene de hepsi kendi alanlarında birbirinden değerli sanatçılarımızla, “Engelsiz” konser programında sizlerle buluştuk. Çok güzel bir akşam geçireceğiz. Çok eğleneceğiz. Her zaman engellilerimizin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Biz birlikte Çiğliyiz. Ve son olarak tüm engellilerimizin Engelliler Haftasını kutlayarak, doyasıya eğlendiğiniz bir gece geçirmenizi diliyorum" dedi.
Düzenlenen konsere, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Başkanı Hasan Altınbağ, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Müdürü Sevilay Adıgüzel, Çiğli Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Çiğli ilçe yönetimi ve yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları, müdürler, engelli çocuklar ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.