Ordu’nun Fatsa ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında “Bir Kitap da Sen Anlat” Yarışmasının ilçe finali Fatsa Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşti.
Ordu Valiliğinin yürüttüğü “Ordu Okuyor Kampanyası” ile “Ben de Başarabilirim Projesi” kapsamında Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilkokul öğrencileri arasında düzenlediği “Bir Kitap Da Sen Anlat” yarışmasının Fatsa finali çekişmeli geçti.
Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Bölek başkanlığında gerçekleştirilen yarışmaya Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Töngel, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Rehber öğretmenleri ile Fatsa Finaline katılan öğrenciler büyük bir özgüvenle sahneye çıkarak hitabet hünerlerini sergilediler.
Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri ve öğrenci jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda Ali Rıza Demircan İlkokulu Zeynep Toy birinci, Dolunay İlkokulu öğrencisi Aysel Ada Topur ikinci, Hatice Bahattin Şener İlkokulu öğrencisi Meryem Şule Taş ise üçüncü oldu.
Yarışma sonrası Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Bölek yaptığı açıklamada, “Bir Kitap Da Sen Anlat yYarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik eder, yarışmanın amacına ulaşmasında büyük katkıları olan jüri üyelerine, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.
Yarışmada ilk üç dereceye giren öğrencilerin ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında verileceği bildirildi.