Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 39 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında, görev süreleri dolan encümen üyeliklerinin ve komisyon üyeliklerinin seçimi yapıldı. Nisan meclisinde Denetim Komisyonu’nun raporu ve 2014 yılı faaliyet raporu da görüşüldü.
Gizli oyla yapılan seçimde 1 yıl görev yapacak olan encümen üyeliklerine Serhat Demir, Ali Fidan ve İsa Sarpdağ seçildi.
AK Parti Grubu’nun, komisyonlar 5 kişiden oluşması önerisinin kabulü yönünde oylanmasından sonra, 1 yıl görev yapacak olan Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu, İsim Tespit Komisyonu, Kentsel Gereksinimler Komisyonu ve Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelikleri için açık oy usulü ile seçim yapıldı.
Komisyonlar şu isimlerden oluştu:
"Plan ve Bütçe Komisyonu Elif Derya Canbulut (AK Parti), Ali Akdemir (AK Parti), Mehmet Yarbaş (AK Parti), Yavuz Karacan (MHP), Kadir Zeybek (CHP); İmar Komisyonu Murat Menzilcioğlu (AK Parti) İsmail Ulusoy (AK Parti), Musa Batu (AK Parti), Adem Çelik (MHP), Osman Hanedan(CHP).
Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu Dilaver Tanık (AK Parti), Rüştü Peker (AK Parti), Hasan Demir(AK Parti), Mehmet Topal (MHP), Erdoğan Yarbaş (CHP); İsim Tespit Komisyonu Hatice Sütçü (AK Parti), Ramazan Çakır,(AK Parti), Durmuş Demir (AK Parti), Muharrem Tufan (MHP), Kadir Zeybek (CHP); Kentsel Gereksinimler Komisyonu Ramazan Çakır (AK Parti), Mehmet Yarbaş (AK Parti),Ali Akdemir (AK Parti), Teyfik Çetiner (MHP), Ekrem Ersoy (CHP) "
KEPEZ, TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÜYESİ
Kepez Belediyesi’nin, uluslararası alanlarda temsilini güçlü ve etkili bir şekilde sağlanması amacıyla Tarihi Kentler Birliği’ne üye olunması, birlik meclisinde belediyeyi temsil etmek üzere meclisten bir asil, 1 yedek üyenin seçilmesi önerisi meclis tarafından oy birliği kabul edildi. Yapılan açık oylamada birlik meclis asil üyeliğine Murat Menzilcioğlu, yedek üyeliğine ise Mehmet Yarbaş seçildi.
DENETİM KOMİSYONU RAPORU MECLİSE OKUNDU
Komisyon üye seçimlerinden sonra Denetim Komisyonu’nun, olumlu görüşlerin yer aldığı 2014 yılı gelir ve giderler ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için hazırlanan ve tavsiye niteliğinde olan raporu mecliste okundu. Meclis üyeleri Hasan Demir, İsmail Ulusoy, Elif Derya Canbulut, Adem Çelik ve Kadir Zeybek’in imzaladığı raporda, herhangi bir usulsüzlüğe, belediye ait müdürlüklerin gelir ve giderlerinin incelenmesinde, mevzuata aykırı herhangi bir işleme rastlanılmadığı belirtildi.
FAALİYET RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Denetim raporunun ardından 2014 yılının faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Bu süreçte Başkan Hakan Tütüncü, yasa gereği meclis başkanlığı görevini Meclis Başkan Vekili Rüştü Peker’e bırakarak, AK Parti grubu sıralarına oturdu.
Meclis, Kepez Belediyesi’nin 2014 yılı Faaliyet Raporu’nu oy birliği ile kabul etti.