Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor, deplasmanda Kartalspor’a 1-0 mağlup oldu. Liderlik mücadelesi için Ümraniyespor ile sarı-kırmızılı takım puan farkını kapatamadı. Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatyaspor başkanına verilen 440 günlük cezanın çok uzun bir süre olduğunu söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, başkanın almış olduğu ceza ile ilgili olarak itirazlarını yaptıklarını belirterek, "Verilmiş olan 440 gün ceza çok uzun bir ceza böyle bir cezanın olduğunu ben hatırlamıyorum. İtirazlar ve değerlendirmeler yapılacak. Bizim üzerimize düşen ne varsa biz yapmaya hazırız. Kimsenin hakkını yemedik, hakkımızı da kimseye yedirmeyiz. En önemlisi ise yediğimiz ceza değil. Adil başkan dışarıda da maçı seyredebilir. Biz oyuncularımız ile o sahada iyi mücadele etmeliyiz. Taraftarlarımız ile desteklemeliyiz. Bir üst lige çıkmak için mücadele etmeliyiz. Bugünkü maç daha iyi sonuçlanabilirdi. Bundan sonra oyuncularımız takımı eksik bırakacak oyunu sergilememeli. Daha dikkatli oynamalılar" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise geçtiğimiz yıllarda Malatyaspor’a birçok haksızlık yapıldığını söyleyerek, "Çok talihsiz bir maç yaşadık. Ligden atmak için bir çok cezalar verildi. Kente sahip çıkılması gerekiyor. Hem siyasiler olarak hemde kenti yönetenler olarak. Umarım ileride düzelir. Geçtiğimiz hafta Bakan’a bir mektup yazdım. Ben üzerime düşen her şeyi yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.