İzmir’in Aliağa İlçesi, alt yapısı Aliağa Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen girişim ile Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu’na (MOBESE) kavuşuyor. Yüzde 90’ı tamamlanan çalışmalar kapsamında kentin ana geçiş noktaları ile trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklar başta olmak üzere 30 noktaya 63 kamera yerleştirilecek.
ALİAĞAYA 1 MİLYON 350 BİN LİRALIK KENT GÜVENLİK SİSTEMİ
Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile ilk adımı 2014 yılında atılan kent güvenlik sistemi ile ilçe güvenliğinin maksimum düzeye çıkarılması amaçlanıyor. Kurulacak sistemin asayiş olaylarında da caydırıcı bir etken olacağı öngörülüyor. MOBESE Sisteminin Merkezi ise Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olacak.
‘GÜVENLİ BİR ALİAĞA ARZU EDİYORUZ’
Günlük araç giriş çıkış sayısı yaklaşık 35 bin olan Aliağa’da MOBESE kurulumunun geç kalınmış bir sistem olduğunu belirten Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, “2014 yılında trafiğin yoğun olduğu noktaları görüntüleyecek kent güvenlik sistemi için plan yaptık. Geçtiğimiz yıl Mart ayında da ihalesini gerçekleştirdik. O zaman 1 milyon 350 bin liralık bir rakama çıkmıştı. MOBESE sisteminin teknik takibini ve işin kontrolünü Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) yürütüyor. Ancak, bizimle birlikte Emniyet Müdürlüğümüz ve Belediyemiz de üzerine düşenleri yapıyor. Aralık sonu olarak planladığımız iş bitirme süresi teknik aksaklıklardan dolayı uzadı. Aksaklıkların giderilmesi ile en kısa sürede 30 noktadaki 63 kameranın tamamı hizmete alınarak merkezle bağlantısı kurulacak. Biz, güvenli bir Aliağa arzu ediyoruz. Bu çalışma da düşüncemizin somut bir parçasıdır” dedi.
‘ALİAĞA’DA GEÇ KALINMIŞ BİR SİSTEM’
MOBESE ile ilgili alt yapıyı yeni yerleşim alanlarını ve Aliağa’nın gelecekteki nüfus yapısını düşünerek güçlendirdiklerini ifade eden Yılmaz, “MOBESE çalışmalarının 90’ı tamamlanmış durumda. Şuanda İlçe Emniyet Müdürlüğü’müzün binasında merkezi oluşturulmaya devam ediyor. Her hangi bir firmadan alt yapı desteği almadık. Biz, problem yaşamamak için kendi sistemimizi, kendi ağımızı kurduk. Sistemin kontrolü emniyet teşkilatının kontrolünde olacak. Buradaki amaç ise ilçemizin güvenliğini daha üst seviyede tutmak. Bu açıdan da hukuksal davalara konu olan kazaları, soygun veya hırsızlıkları en aza indirmek açısından caydırıcı bir özelliği var. Aliağa’da geç kalınmış bir sistem” diye konuştu.