Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’ncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Deniz mesajında, şunları kaydetti; “Serhat şehrimiz Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’ncü yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, heyecanla ve coşkuyla kutluyoruz.
Öncelikle, yokluk ve yoksulluk içerisinde çok zor şartlar altında kutsal vatan topraklarının bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Kahraman Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.
Değerli hemşehrilerim, tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bu nedenle kurtuluş günlerimiz, tarihe ışık tutması açısından son derece önemidir. Bizlere düşen görev ise tarihiyle, muhteşem doğasıyla, çok önemli doğal ve kültürel değerlere sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Hepimizin ortak değeri, Ardahan olmalıdır. Sevgiyi ve hoşgörüyü yüreğinde yaşatan, ortak yaşama kültürünü oluşturmuş insanımızın bu erdemli davranışı özellikle çağımızda çok ama çok önemlidir. Biz, bu sevgi ve hoşgörüyü birlik ve beraberlik içerisinde muhafaza ettiğimiz sürece, gelecek günlerimiz çok daha iyi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Ardahan’ımızın 94’ncü kurtuluş yıl dönümünü yürekten kutluyorum.”