Ankara’da bu yıl 9.su düzenlenen ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nde Ortahisar Belediyesi standına gurbetteki Trabzonlular yoğun ilgi gösterdi. Özellikle stantta yer alan dev kemençe ile fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşlar adeta birbiriyle yarıştı. Ayrıca stantta yer alan Fatih Sultan Mehmed, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman balmumu heykelleri gurbetteki Trabzonlular tarafından ilgi odağı oldu.
Gurbetteki Trabzonluların yoğun ilgi gösterdiği Ortahisar Belediyesi standına gelen vatandaşlarla tek tek ilgilenen Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Gerçekten bize her yer Trabzon. Bunu Ankara’da etkinlikler vesilesiyle bir kez daha gördük. Gurbetteki Trabzonlu vatandaşlarımızın yanı sıra Ankaralıların da yoğun ilgisi ile karşılaştık. Bu da bizi çok mutlu etti. Trabzon’a ve Trabzonluya Ankaralı vatandaşlarımızın da ilgi göstermesi gerçekten hepimiz için memnun edici bir durum. Her yönüyle Trabzon etkinlikleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Standı ziyarete gelenlerle yakından ilgilenen ve çeşitli hediyeler veren Başkan Genç, ziyaretin anısına fotoğraf çekilmek isteyenleri de ihmal etmedi.