Ankara Alışveriş Festivali kapsamında dikilen ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren laleler, düzenlenen etkinlikle doğaya armağan edildi.
Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Alışveriş Festivali kapsamında geçtiğimiz Eylül ayında 828 kişinin aynı anda lale soğanı dikmesi ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda “Dünyanın En Çok Kişiyle Çiçek Soğanı Dikimi Rekoru”nun sahibi oldu. ATO Hatıra Ormanı’na dikilen 4 bin 968 lale soğanı baharın gelmesiyle birlikte çiçek açtı. Çiçek açan laleler, düzenlenen törenle doğaya armağan edildi. “Laleler Doğaya Armağan Ediliyor” başlığıyla düzenlenen etkinliğe ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, ATO Meclis Başkanlık Divanı Katibi ve Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi Başkanı Yakup Özkılıç, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Eranıl ile Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde çiçekçilik eğitimi alan ve rekor denemesine katılan öğrenciler katıldı.
ATO Başkanı Bezci, çiçekleri gençlerin diktiğini ifade ederek, “Onların çok büyük emeği var burada. Hepsini tebrik ediyorum. Burası Atatürk Orman Çiftliği arazisi, burası Ankara’ya, Türkiye’ye miras bırakılmış bir arazi. O zaman Atatürk’e ‘Burası çorak arazi bir şey olmaz’ demişler. Ama gördüğünüz gibi siz çiçekleri diktiniz ve hepsi çıktı. Ne kadar da güzel oldu. Hepinizin eline sağlık. Bunun Alışveriş Festivali zamanında olması da ayrı bir anlam taşıyor. Ülkelerin tanıtımı için çok önemli bir olay. Bunu ticari amaca da döndürmek lazım bir şekilde. Dünyaya baktığınız zaman İtalya ve Hollanda tamamen geçiminin çoğunu çiçekçilikten, sebze ve meyveden karşılıyor. İnşallah biz de ekonomik seviyeye bu çiçekçiliği ilerletiriz ve ekonomik olarak bundan da para kazanmaya bakarız” dedi.
Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi Başkanı Özkılıç ise, ATO Başkanı Bezci’nin ziyaretlerinde kendilerinden Guinness Rekoru kırabilecek bir proje oluşturmalarını istediğini belirterek, projeye başladıklarında önlerinde 160 günleri olduğunu, bin 200 katılımcıyla lale soğanlarının nasıl dikilerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiklerini anlattı. Özkılıç, “4 bin 968 lale soğanı çiçek açtı. Biz bu laleleri kesmek yerine doğaya armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi halk oyunları ekibi Edirne yöresine ait halk oyunu gösterisi sundu.