Köy okullarına yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü, beşinci yaşını kutladığı organizasyonda, yapmış oldukları sosyal sorumluluk çalışmalarına “Sen de Elini Uzat” adlı projesiyle katkı sağlayan İhlas Koleji’ne bir plaket takdim etti.
Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü Başkanı Özge Ataman ve kulüp gönüllüsü Burak Kara, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi ve kulübün 680 gönüllüsünün gerçekleştirdiği projeler sayesinde 80 köy okuluna ulaşmayı başardıklarını söyledi. Gidilecek daha çok yol olduğunu belirten Kara, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Bu teşekkür kapsamında, “Sen de Elini Uzat” adlı projesiyle kulübün faaliyetlerine destek veren kulübün gönüllü üyesi İhlas Koleji öğrencisi Ümmügülsüm Kul, kendisini bu konuda yüreklendiren İhlas Koleji Lise Okul Müdürü Salih Uyan’a kulüp ve kendi adına bir teşekkür plaketi sundu. Kul, projesinin içeriği hakkında bilgi vererek, kendisiyle birlikte emek veren okul arkadaşlarına da desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Plaketi alan Uyan, Ümmügülsüm Kul’un projesini okul olarak çok önemsediklerini belirterek böyle bir projenin mimarının kendi öğrencileri olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü’nün faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirten Uyan, “Hayırlı işler yapmak adına kurulan bu kulüpteki arkadaşları da canı gönülden tebrik ediyorum. Köy okullarımızın yardımına koşmak, onlar için projeler hazırlamak hem gençlerimiz hem de ülkemiz adına oldukça faydalıdır” dedi.