Karın yağmasıyla birlikte Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne vatandaşlar akın etti.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından 15 Eylül 2013 yılında temeli atılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne karın yağması ve günübirlik tesislerin hizmete girmesiyle vatandaşlar akın etti. Sivas ve çevre illerden gelen kayak severler, Yıldız Dağı’nda kayak yapmanın keyfini yaşadı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde 17 Ocak Cumartesi günü resmi açılış yapacağız. Tesisimizin birkaç eksiği var. İnşallah bu eksikleri tamamladığımız zaman hiçbir sıkıntımız kalmayacaktır. Günübirlik tesisler ve otel inşaatlarımız yarım kaldığı için 400 metre kare prefabrik bir mekanda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Sivas kamuoyunda halkın kayağa olan ilgisini bu merkezde görmek bizleri gururlandırdı. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ’ne yapılan yatırımların amacına ulaştığını halkımızın bu merkeze göstermiş olduğu ilgiden görmekteyiz. İnşallah tesis tamamlandığı zaman, şehrimizin can damarı ve eğlence merkezi haline gelecektir. Merkezin Sivas ekonomisine katkılarını ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.
Kayak Milli Takım Antrenörü İlhan Erzurum ise “Uzun yıllardır Sivas’ın hayali olan bir projenin hayata geçmesi bizleri mutlu etmiştir. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi hafta sonu kayak severlerin hizmetine açılmasına rağmen sanki 5 yıllık kayak merkezleri gibi vatandaşlarımız tarafından ilgi görmektedir. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi 2015 yılında eksiklerini, yatırımları ile tamamlandığında ülkemizin ve bölgenin önemli bir kayak merkezi haline gelecektir” ifadelerini kullandı.
Sivas Kayak Antrenörleri Dernek Başkanı İdris Kor ise “Uzun yıllar kayak sporunu canlı tutmak için eğiticilik faaliyetlerinde bulunmuş biri olarak, Sivas’ın hayali olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin ilimize kazandırılmasında emeği olan İl Özel İdaresi’ne ve Genel Sekreter Sayın Salih Ayhan’a teşekkür ediyorum. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese minnet borçluyuz. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi sporcu potansiyeli, diğer illere olan yakınlığı ile ilimize kazandıracağı değer, bundan sonraki yıllarda daha fazla olacaktır. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ndeki eksiklikler giderilerek merkez daha rantabl olarak kayak severlere ve Sivas halkına hizmet verecektir” şeklinde konuştu.