Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenecek ” Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası 6. Ayak Yarışları” öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda ve Türkiye Buz Pateni Federasyonunun ev sahipliğinde Erzurum’da düzenlenecek olan Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası” Short Track World Cup” 6. Ayak yarışları öncesinde Müceldili Konağı’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Dilek Okuyucu, Erzurum Gençlik ve Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve gazeteciler katıldı.
ERZURUM’DA YENİ DÜNYA REKORLARINA HEP BİRLİKTE TANIK OLACAĞIZ
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dünya’nın en hızlılarının Erzurum’a geldiğini belirterek konuşmasına şöyle sürdürdü.” Birçok ülkeden toplam 160 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek yarışlarda olimpiyat dünya ve Avrupa şampiyonları Erzurum’da rekor denemesi yapacak. Buzun şampiyonları Erzurum’da bir araya geldi. İlklere imza atacak 13-14 Şubat tarihlerinde arasında Erzurum’umuzda düzenlenecek olan sürat pateni dünya kupası spor literatüründe dünyadaki en prestijli organizasyon olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle Erzurum’da yeni dünya rekorlarına hep birlikte tanık olacağız. Türkiye olarak bu önemli şampiyonaya 6 sporcu ile bizlerde katılıyoruz. Hedefimiz bu dünya kupasında Türk sporcularında iyi bir derece elde etmesidir. Şampiyonada Türk yıldızlarının azim ve kararlılığına buzda rakiplerine meydan okumalarına hep birlikte şahit olacağız.”
6 SPORCU İLE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEĞİZ.
Sürat pateninin 2011 UNİVERSİAD Kış olimpiyatlarıyla birlikte başlayan bir branş olduğunu ifade eden Türkiye Buz Pateni Federasyon Başkanı Dilek Okuyucu, sürat pateninin Türkiye’de yeni yeni tanındığını söyledi. Okuyucu,” Sürat pateninin ülkemizdeki geçmişi 5 yıldır. Ancak biz bugün bu branşın dünyadaki en prestijli yarışını Erzurum’da organize ediyoruz. Bununla birlikte burada yarışacak sporcularımız olduğunu da ifade etmek istiyorum. Bu organizasyonu 2 aylık yoğun bir çalışma sonucunda Erzurum’a aldık. Sürat pateni olimpiyatlarda en çok izlenen branşlardan bir tanesidir. Dolayısıyla uluslararası olimpiyat komitesinin çok çok önem verdiği bir branştır. Erzurum’daki buz pistindeki buz dünyanın en kaliteli buzu olarak lanse ediliyor. Çünkü Mart 2014’te düzenlediğimiz gençler dünya şampiyonasında burada dünya rekorları kırıldı. Bu anlamda bu dünya kupasında da rekor denemeleri yapılacak. Türkiye olarak bu önemli şampiyonada Serdar İltir, İnan Eren, Menderes Eren, Fırat Yardımcı, Selim Tanrıkulu, Necmettin Berk Yetişken isimli 6 başarılı sporcumuzla ülkemizi temsil edeceğiz.” dedi.
2011 UNİVERSİAD’TAN SONRA ERZURUM’DA YAPILAN TESİSLER ATIL DURUM DEĞİL
Erzurum’un önemli bir organizasyona ev sahipliğini yaptığını ifada eden Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum’daki tesislerin doluluk oranının yüzde yüz olduğunu belirtti. Taşkesenligil,” 2011 UNİVERSİAD oyunlarından sonra tesis edilen 8 tane tesisimizin doluluk oranı şuan yüzde yüzlerdedir. Üniversitelerde, belediyenin özellikle kulüpleşmesinden sonra oradaki tesislerin kullanımı artmıştır. Tesislerimiz yazın da kışın da dolu dolu olarak hizmet veriyor. Kimse şöyle düşünmesin ‘2011 UNİVERSİAD’tan sonra Erzurum’da yapılan tesisler atıl durumdadır’ şeklinde düşünmeler olmasın” şeklinde konuştu.
13 Şubat 2015 Cuma günü saat 9.00’da başlayacak olan dünya kupasında 500,1000 ve 1500 metre erkekler ve bayan bireyler yarışlar ve 3000 ve 5000 metre bayrak yarışları düzenlenirken 15 Şubat’ta Pazar günü final yarışlarının ardından düzenlenen madalya töreni ile kupa heyecanı sona erecek.