Tokat Belediyesi tarafından simitçilere tek tip arabaları törenle dağıtıldı.
Tokat Belediyesi tarafından yaptırılan 18 adet simitçi arabası törenle simitçi fırınlarına teslim edildi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, estetiği ile mimarisi ile güzel, yaşanabilir bir şehri oluşturmak için verdikleri sözü yerine getirmek adına kaldırım yenileme çalışmaları, ak zambaklı ışıklandırma sistemi ve taksi duraklarından sonra simit araçlarının da şehre estetik katacağını söyledi. Başkan Eroğlu, Gazi Osman Paşa Bulvarı’nda başlattıkları uygulamayla eski simit arabalarını hepsinin daha hijyenik ve şık arabalarla değiştirileceğini ifade ederek, “Simit satacak arkadaşlarımızın beyaz önlüklü olması, başına bone takarak, şeffaf eldiven takmak suretiyle hijyenik olarak simit satacak. Bu anlamda 4 simit fırını ve ekmekçiler ve fırıncılar odasının projemize destek vermelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Tokat Ekmekçiler ve Çörekçiler Odası Başkanı Bekir Yurtbay ise simit arabalarının Tokat’a yakışır hale getirilmesi anlamında ortak hareket ederek çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Eroğlu, yeni simit arabalarını sahiplerine teslim ederek vatandaşlara simit ikram etti.
25 YILLIK SİMİTÇİ SEVİNÇLE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞADI
Cumhuriyet Meydanı’nda 25 yıldır simit satan Mehmet Çiftçi, 16 yıldır simit sattığı ekmek teknesi olarak gördüğü arabasından ayrılmanın hüznünü ile birlikte yeni arabasına kavuşmanın sevincini yaşadı. Tokat’ta daha temiz ve güzel bir ortamda simit satmalarına imkan sağlayan Başkan Eroğlu’na teşekkür eden Çiftçi, satışlarının artmasını beklediklerini söyledi.