Samsun’da 19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa düzenlenen “19 Mayıs 1. Samsun Judo Turnuvası” başladı.
Samsun’da 19 Mayıs Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa düzenlenen “19 Mayıs 1. Samsun Judo Turnuvası” İlkadım İlçesi Yaşar Doğu Spor Salonu’nda saat 14.00’te yapılan seremoni ile start aldı.
Samsun ’da ilk defa bu sene düzenlenen ve her yıl mayıs ayında geleneksel olarak düzenlenecek olan “19 Mayıs 1. Samsun Judo turnuvası” 10 Mayıs 2015 tarihinde oynanacak olan final müsabakalarının ardından sona erecek.
Karadeniz Bölgesi illerinden Samsun, Ordu, Amasya, Zonguldak, Rize, Giresun, Sinop, Bayburt, Düzce, Çorum ve misafir il olarak katılan Ankara’nın, turnuvanın ilk kez olmasına rağmen katılan sporcu sayısı 550 olması turnuvaya ayrı güzellik kattı. 9 Mayıs 2015 tarihinde saat 10.00’da başlayan müsabakalar sonucunda 14.00’te yapılan seremoninin hemen ardından minikler kategorisinde derece alan sporculara madalya ve başarı belgelerini, Federasyon teknik kurul üyesi Hüseyin Üstündağ, Samsun İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Gül, Judo İl Temsilcisi Ceyhun Ak, TOHM Samsun Teknik direktörü Sebahattin Zaimoğlu ve Samsun TOHM Judo Antrenörü Erdal Doğan, Samsun eski Judo il Temsilcisi Tahsin Okumuş ve Judo Antrenörleri takdim etti.
Ödül töreninin hemen ardından konuşma yapan Judo İl Temsilcisi Ceyhun Ak, “19 Mayıs etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen ’19 Mayıs 1. Samsun Judo Turnuvası’ judonun gelişimi ve başarısı adına büyük katkı sağlamıştır. Şu an burada oynanan judo müsabakaları 28 - 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kırşehir’de yapılacak olan Yıldızlar, Ümitler, Süper Minikler Türkiye Şampiyonasına çok faydası olacağını düşünüyorum. Müsabakalarda ter dökecek sporcularımıza başarılar diliyorum ve bu ortamın hazırlanmasında emeği geçen herkese, öncelikle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Güven Özyurt’a teşekkür ediyorum” dedi.