İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 3. dönem toplantısı Vali Murat Zorluoğlu Başkanlığında yapıldı.
İl Bank Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Yatırımcı Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Zorluoğlu, "Toplam 3 milyar 235 milyon 965 bin lira proje bedelli 84 projenin 2015 yılı başlangıcında öngörülen yatırım ödeneği toplamı 291 milyon 929 bin liradır. Şuana kadar 2015 yılı ödeneğinden yapılan harcama 138 milyon 670 bin olup toplam nakdi gerçekleşme yüzde 48 olarak gerçekleşmiştir. Sektörlere göre değerlendirme yapıldığında, ulaştırma, sağlık, konut ve eğitim sektörlerinin gerçekleşme bakımından il ortalamasının üzerinde olduğunu, diğer sektörlerin ise ortalama nakdi gerçekleşmenin altında kaldığı görülmektedir. Yatırımcı kuruluş bazında projeleri değerlendirdiğimizde, Fırat Liman Başkanlığı, EÜAŞ Keban HES İşletme Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu, DAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünün bu dönem itibariyle nakdi gerçekleşmelerinin olmadığı, projeleri ile ilgili ihale süreçlerinin devam ettiği anlaşılmaktadır. Proje bazında ödenek ve gerçekleşme durumlarına bakıldığında ise toplam 84 projeden 39 projede harcama olmadığı, bu projelerin ihale süreçlerinin devam ettiği, kalan 45 projede ise işlerin devam ettiği ve nakdi gerçekleşmelerin olduğu görülmektedir. Temmuz dönemi itibariyle yüzde 48 olan nakdi gerçekleşme oranı yılsonu itibariyle beklenilen seviyelere ulaşacak ve ilimiz için ayrılan ödenekler amacına uygun olarak harcanmış olacaktır" dedi.
Burada esasında koordine işlerinin yapıldığını, yatırımcı kuruluşlar arasında koordinasyonun gerçekleştiği platformların olduğunu ifade eden Vali Zorluoğlu, "Burada dar boğazlar önemlidir. Kurumların, kurumlar arasında var olan sorunları dile getirilmesi yatırımlar bakımından önemlidir. Fakat aynı zamanda da yatırımcı kuruluşlarımızın yaptığı yatırımlarla alakalı olarak bütün Kaymakamlarımızın, Belediye Başkanlarımızın Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcilerimizin ilgilendirilmesi de bu toplantıda gerçekleşiyor. Bu bakımdan İl Koordinasyon Kurulu toplantıları önem verdiğimiz ve esasında kurumların performansının da ölçülebildiği mekanizmadır" diye konuştu.
Projelerle alakalı sunumların ardından yatırımcı kuruluş temsilcilerinin yaptıkları çalışmalarla ilgili sunumlarını yaptıktan sonra toplantı sona erdi.