Üniversitelerarası Eskrim Türkiye Şampiyonası’na 14 sporcuyla katılan Selçuk Üniversitesi’nin Takımı, Erkekler Epe Kategorisi’nde Türkiye Şampiyonluğu elde ederken Bayanlar Epe Kategorisi’nde Türkiye 3’üncüsü oldu.
Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonaya 36 üniversiteden 300’e yakın sporcu katıldı. Şampiyonanın bireysel müsabakalar bölümünde ise Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Okan Karadeniz Erkekler Epe Kategorisi’nde Birincilik elde ederken Mert Uzunay da aynı kategoride üçüncülüğe layık görüldü. Bayanlar Kılıç Kategorisi’nde ise Büşra Hacıbektaşoğlu üçüncülüğü aldı. Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin sporcuları toplamda 11 madalya ve 2 kupa ile şampiyonadan döndü.
Eksrim Genç Milli Takımlar Antrenörü ve Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Arş. Gör. Yusuf Barsbuğa, “Son 5 yıldır katıldığımız eskrim şampiyonalarının tamamında derece elde ettik. Bu da Selçuk Üniversitesi’nde bir eskrim kültürünün yerleştiğinin göstergesidir. Başarılı sporcularımızı kutlarken bu başarıda bizleri destekleyen herkese teşekkür ederiz” dedi.