Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, TRT Genel Müdürlüğü’ne atanan Şenol Göka’yı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı diledi. Ziyarette GAÜN ile TRT arasında intörnlük protokolü de imzalandı.
GAÜN İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Toraman’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, TRT Genel Müdürü Şenol Göka’ya Gaziantep Üniversitesi ile ilgili bilgi verdi. Hızlı ve kaliteli bir şekilde büyüyen Gaziantep Üniversitesi’nde yaşama geçirilen intörn mühendislik, Toplumsal Duyarlılık Projeleri ve etik derslerinin Türkiye’deki diğer üniversitelere de örnek olduğunu kaydeden Coşkun, Genel Müdür Göka’yı Gaziantep ve Gaziantep Üniversitesi’ne davet etti. TRT Genel Müdürü Göka ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de yaşama geçirilen intörn uygulamasının diğer üniversitelerin iletişim fakültelerinde de uygulanması dileğinde bulundu.
TRT ile GAÜN arasında imzalanan protokole imza atmaktan onur duyduğunu belirten Genel Müdür Göka, “Bu konuda kurum olarak Gaziantep Üniversitesi’ne her türlü desteği vereceğiz. Ayrıca, yeni kurulan TRT Akademi’de de intörn olarak gelecek öğrencilerimize eğitim imkanı sunacağız.
Eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz, ulusal anlamda geçerli olacak sertifika almaya hak kazanacak. Böylece İletişim Fakültesi mezunu öğrencilerimiz, hayata, diğer mezunlara göre, bir adım daha önde başlama şansını elde edecekler” dedi.