Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevine başlayan Bekir Dayıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Nizip Ticaret Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaret dolayısıyla bir açıklama yapan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, şunları söyledi :
“Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği’nin değerli başkanı ve yönetim kurulu üyelerini yeni seçilmiş olmalarından dolayı tebrik ediyor ve ayrıca bu nazik ziyaretlerinden ötürü şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Nizip’te bulunan yaklaşık 12 tane bulgur fabrikamız faal durumdadır. Bunların içerisinde yurtiçinde bölgesel ve lokal olaraktan markalaşmaya dönük çalışmalar yapan birkaç tane firmamız var, bunlarla gurur duyuyoruz. Gaziantep bulgurun Türkiye’deki merkezi haline gelmiş durumdadır. Bulgurun tanıtımı ve ürün çeşitliliği konusunda üzerimize düşen her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu beyan etmek istiyorum.”
Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Dayıoğlu ise, 1992 yılında kurulmuş olan derneğin, 2006 yılında isminin ‘Bulgur Sanayicileri Derneği’ olarak değiştirildiğini ve değişimin sebebinin ise tüm ülkedeki bulgur sanayicilerini tek çatı altında toplamak olduğunu belirterek, şunları söyledi:
‘’Şuana kadar derneğimize üye olan, Gaziantep’te 50’ye yakın, Türkiye genelinde ise 150’ye yakın bulgur fabrikası var. Yeni yönetim olarak temel gayemiz üretim yapan tüm üreticileri tek çatı altında toplamaktır. Bulgur sanayisinin gelişmesi konusunda yapılacak olan çalışmalarda Nizip Ticaret Odası ile işbirliği yapma amacındayız.”
Gerçekleşen ziyarete NTO Yönetim Kurulu Başkan Yard.Mahmut Polat, NTO Yönetim Kurulu üyeleri M.Seyit Çeker, A.Kadir Akkuş, NTO Meclis Üyesi Şerif Dağlı ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneğinde Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.