ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, asansörlerin yıllık kontrol ve bakımlarının yapılması konusunda bina yöneticilerine uyarıda bulundu.

Yabancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nin 10'uncu maddesinde "Yıllık kontrol neticesinde, asansörün çalışmasında can ve mal güvenliği açısından bir tehlike söz konusu ise asansörün çalışmasına can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar izin verilmez. Buna rağmen, asansörün çalıştırılmasından bina sorumlusu sorumludur" hükmünün yer aldığını belirtti.

Çorum Belediyesi tarafından yetkilendirilen kuruluşlar tarafından asansör kontrollerinin devam ettiğini kaydeden Yabacıoğlu, asansörlerini kontrol ettirmeyen bina yöneticilerinin hem maddi ve hem de manevi olarak sorumluluklarının bulunduğuna dikkati çekti.

Yabacıoğlu, yetkilendirdikleri asansör denetim firması tarafından asansörlerin belirli periyotlarla kontrol edildiğini ifade eden Yabancıoğlu, şunları kaydetti:

"Kontroller sonucunda kırmızı etiket yapıştırılan asansörler mühürleniyor. Asansörlü binalarda oturan bina sakinlerinin mağdur olmamaları için bina yöneticilerinin en kısa zamanda yetkilendirilmiş olan firma yetkilileri ile irtibata geçerek gerekli kontrolleri yaptırmaları gerekmektedir. Kontrollerini yaptırmayan bina yöneticileri için belediyemiz tarafından cezai yaptırım uygulanacaktır."