Aksaray’da Beşiktaşlılar Derneği tarafından Özgecan için yürüyüş düzenlenerek 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programa çok sayıda Beşiktaş taraftarı katıldı. Ellerinde Özgecan’ın olduğu pankartlarla meydana kadar yürüyen Beşiktaş taraftarları ‘Özgecan ölmedi kalbimizde yaşıyor’, Beşiktaş çarşı, şiddete karşı’, ‘Adalet istiyoruz artık adalet’ sloganları atarak kadına şiddeti kınadı.
Burada bir açıklama yapan Beşiktaşlılar Derneği Aksaray Şube Başkanı Bilgehan Coşkuner, “Aksaray Beşiktaşlılar Derneği olarak Özgecan için buradayız. Tüm Türkiye’yi yasa boğan simsiyah matemimizde bir nebze olsun duyurmak, bu acıyı tüm Türkiye ile paylaşmak. Bu elim vahşetin artık tarihimizde bir son bulmasını, Özgecan’ın milat olmasını temenni ediyoruz. Endişemiz, diğerleri gibi unutulup gidecek olması. 2011’de önce tecavüz edilip yakılan Fatma gibi, annesinin tecavüzcü ve katilleri tarafından tecavüze uğrayan N.E. gibi. 13 yaşında iken 2002 yılında 26 kişi tarafından tecavüze uğrayan ve mahkemenin kızın rızası var kararını verdiği genç kardeşimiz gibi. Tek dileğimiz ve temennimiz bir daha aynı acıları yaşamamak ve yüce Türk adaletinin bizlere bu güveni sağlaması, suçlulara gerekli cezalar verilmezse kadına şiddet ve tecavüz olayları son bulmayacak.
Unutulmamalı ki dünyada her şey kadının eseridir. Çocuklarımızı sevgi ile, barış ile, kadınların cinsel bir obje olmadığı gerçeğiyle büyütüp el üstünde tutmayı öğretmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Ey kahraman Türk kadını, sende yerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Duyarsız kalmayalım ve ülkemizin kanayan yarası olan kadına şiddet son bulsun. Bu gidişe artık bir dur diyelim. Diyelim ki başka ailelerin yürekleri yanmasın” dedi.
Açıklamanın ardından taraftar grubu meydandan ayrıldı.