Balıkesir’de, sarılık hastası bebeği hastaneye yetiştirmek için kapanan köy yolu iş makineleriyle açıldı. İş makinelerini takip eden 112 ambulansı, bebeği alarak hastaneye ulaştırdı.
Hisaralan Mahallesi’nde 15 gün önce dünyaya gelen Rahmi-Filiz Şenal çiftinin üçüncü çocukları Muhammet Hakkı’ya doğumdan hemen sonra sarılık teşhisi konuldu. Bebeklerinin durumunun ağırlaştığını gören anne baba, 112’yi arayarak yardım istedi. Doktorun, bebeğin durumunun ciddi olabileceğini ve hemen şehre gelmeleri gerektiğini söylemesi üzerine yola koyulan aile, kar yüzünden şehre gelemeyerek evlerine geri döndü. Bu durumdan haberdar edilen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Fen İşleri ekiplerini arayarak talimat verdi. Bunun üzerine bir gün önce açılan yollar, ekipler tarafından iki greyder ve kar küreme aracı ile tekrar açıldı. Greyderleri takip ederek Hisaralan Mahallesi’ne ulaşan 112 ekipleri, evde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yine zorlu bir sürecin ardından bebeği Atatürk Devlet Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’ne nakletti. Bebeğin durumunun iyi olduğu ve 3 gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edileceği öğrenildi.
KARIN ARDINDAN EKİPLERİ GÖRÜNCE ÇOK SEVİNDİK
İlk çocuklarının da Ensar-Burak adlı ikizler olduğunu söyleyen baba Rahmi Şenal, "Üçüncü çocuğumuz Muhammet Hakkı’ya doktorlar tarafından sarılık teşhisi konuldu. Doktor bebeğin sürekli takip edilmesi gerektiğini söyledi. Biz bebeğin renginin iyice sararması sonucu hemen doktoru aradık ve doktor bize ’hemen hastaneye getirin’ dedi. Bunun üzerine yola çıkmak istedik, ancak kar yüzünden gidemedik. Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz duruma müdahale ederek ekipleri bizim için seferber etti. Biz ’bu karda buraya kimse gelemez’ diye düşündük, ancak köyümüze yaklaşan ekipleri görünce çok sevindik. Devletimizden Allah razı olsun, bebeğimizin hayatını kurtardılar" dedi.