29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında Bursa Buttim’de Erzurum Kültür ve Turizm Günleri düzenlenecek.
Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun ev sahipliğinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in katılacağı etkinlik kapsamında maneviyat ve ilim şehri Erzurum’un kültürü tanıtılacak. Tanıtım öncesinde herkesi Erzurum’u daha yakından tanımaya davet eden Erzurum Büyükşehir Başkanı Mehmet Sekmen, "Sadece Erzurumlu değil, bütün vatandaşlarımızı Bursa’ya bekliyoruz. Çok güzel ve eğlenceli bir etkinlik olacak" diyerek çağ kebabını denemek isteyen herkesi Bursa’ya çağırdı.
CAĞ KEBABI İKRAM EDİLECEK
29 Nisan Çarşamba günü başlayıp 5 gün sürecek etkinliklerde yöreye özgü halk oyunlarından cirit gösterilerine, tiyatro oyunundan Erzurumlu sanatçıların katılımıyla her gün gerçekleştirilecek konserleriyle Erzurum Bursa’ya taşınacak.
28 Nisan Salı Günü 16.00-19.00 saatleri arasında ise Bursa Kent meydanında gerçekleşecek basın lansmanında herkese Gel Gör kebabın hazırlayacağı Cağ kebabı ikram edilecek.
RESMİ AÇILIŞ 30 NİSAN’DA
30 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te de protokolün katılımıyla gerçekleşecek resmi açılışın ardından buraya gelen vatandaşlara yöreye özgü lezzetler ikram edilecek. Ayrıca Buttim’de Erzurum’a dair aradığınız veya merak ettiğiniz ne varsa olacak. Özellikle İspir fasulyesi, Cağ kebabı ve bal için yoğun bir talep bulunuyor. 5 gün sürecek tanıtım günleri 3 Mayıs Pazar günü saat 22.00’de sona erecek.