Hatay’ın Erzin ilçesinde Halk Eğitim Merkezi’nın yıl sonu sergi açıldı.
Kurumun binasındaki açılışta konuşan Erzin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Gürsel Özsoy, "Bir eğitim öğretim yılı süresince birlikte çalıştık, her insanın bir değer olduğu inancı ile gayret ettik. Esas olan, bireyin kabiliyetine göre yön verip üretkenliğini artırmaktır. Bu inançla bir pencere açıp, kursiyerlerimizin ufkuna bir tutam ışık olmaya çalıştık” dedi.
2014-2015 eğitim öğretim yılında açtıkları 282 kursa 6 bin 215 kişinin katıldığını belirten Özsoy, “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, ağaç dik. On yıl ve yüzyıl sonrasını düşünüyorsan eğitime önem ver. İşte bu düşünce ile eğitime verilen önemin, yapılan yatırımın, bu ülke insanına verilen önem ve ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz” diye konuştu.
Güreş, tekvando ve halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından kurslarda başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonra hep sergi açılışının kurdelesi kesilerek, el emeği göz nuru eserler gezildi.
Sergi açılışına Erzin Kaymakamı Hasan Yaman, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Emniyet Müdürü Salih Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya da katıldı.