Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaz Spor Okulları kapsamında ‘Emek Yaz Spor Okulu’nu hizmete açtı.
Emek Mahallesi içerisinde bulunan spor tesisinde gerçekleştirilen açılış törenine bölge halkı büyük ilgi gösterdi. Yaz Spor Okulu’nda eğitim görecek çocukların alkışlarıyla sahaya giren Belediye Başkanı Karalar, sporun tüm branşları için yeni sporcular yetiştireceklerini açıkladı.
“Göreve başladığımız andan itibaren gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle ilklerin belediyesi olduk” diyerek söze başlayan Başkan Karalar, “Başlattığımız yeni hizmetlerin sayısını ve kalitesini de arttırarak sürdürüyoruz. Geçen sene 3 bin çocuğumuza spor malzemesi dağıttık. Bu sene 10 binin üzerinde çocuğumuza yeni spor malzemeleri dağıtacağız. Spora çok önem verdiğimizi biliyorsunuz. Çünkü spor sağlıktır. Spor kardeşliktir. Spor sağlam kafadır, sağlam vücuttur” dedi.
“SPOR UYUŞTURUCUYLA MÜCADELENİN PANZEHRİDİR”
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’daki en büyük sıkıntılardan olan uyuşturucunun panzehirinin spor aktiviteleri olduğuna dikkat çekti. Bu sebeple spora ve sporcuya yatırımı önemsediklerini anlatan Karalar şöyle devam etti;
"Uyuşturucu kullanımıyla mücadele etmek içinde spora büyük önem veriyoruz. Sporun size bakan yönüyle de bir iyi tarafı çocuklarımız karne aldılar, iki üç ay sürecek uzun tatilde eskiden bizim çocukluğumuzdaki gibi evlerimiz bahçeli değil, bahçelerimiz yok. O zaman biz bahçelerimizde oynuyorduk tehlike yoktu. Bahçemizde oynarken trafik tehlikesi yoktu, ölüm tehlikesi yoktu. Ama şimdi o eski imkânlar yok maalesef. Sizlerde kara kara düşünüyorsunuz çocuklarımız ne yapacak diye. Aslında sizin de işinizi kolaylaştırıyoruz.”
BAŞKAN KARALAR’DAN ÇOCUKLARA TAVSİYELER
Seyhan Belediye Başkanı Karalar, Emek Yaz Spor Okulu’nun açılışında yaptığı konuşmada çocuklardan bazı istekleri olduğunu söyledi.Karalar, “Ben her konuşmamda gençlerimizden, çocuklarımızdan birkaç önemli şey istiyorum. Birincisi annenizi babanızı üzmeyeceksiniz. İkincisi öğretmenlerinizi üzmeyin başarılı gençler olun. Başarılı insanlar olun hem ailenizi sevindirin hem de ülkenin geleceği size bağlı.Üçüncüsü ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğunuzu ve ona layık birer insan olmanız gerektiğini asla unutmayın” dedi.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çocuklara hitaben konuşmasında ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüne atıf yaparak, ‘sporcunun hem zeki, hem çevik hem ahlaklısı olacaksınız değil mi?’ diye sordu. Çocuklar Başkan Karalar’ın bu sözlerini alkışlarla destek verip onayladı.
OKUL BAHÇELERİNE PORTATİF YÜZME HAVUZU
Emek Yaz Spor Okulu açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Zeydan Karalar son olarak Seyhan’da 20 ayrı mahallede okul bahçelerine kurulacak portatif yüzme havuzlarından da bahsetti. Önceki yıllarda sağlıksız ve güvensiz sulama kanallarında yaşanan boğulma olaylarını hatırlatan Başkan Karalar, “Okul bahçelerinde ücretsiz olarak hizmete sunacağımız portatif yüzme havuzları hem sağlıklı hem de güvenli şekilde yaz sıcaklarında serinlemenize yardımcı olacak” diye konuştu.