Enver ALAS/İSTANBUL,() Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Beyoğlu Belediyesi tarafından Tepebaşı'nda düzenlenen '9. Beyoğlu Sahaf Festivali'nin açılışına katıldı. Yalçın Topçu, programın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, Doğan Medya Grubu'na yönelik olarak terör propagandası suçlamasıyla açılan soruşturmaya Avrupa Birliği Komisyonu'nun yaptığı açıklamaları hatırlatarak, ne düşündüğünü sorması üzerine Bakan Topçu, "Hak ve özgürlüklerin garanti altına alındığı hukuk devleti olan bir ülkeyiz biz. Herkes bize birşey söylerken komşularımız önce kendi iç işlerine baksınlar, kendilerine baksınlar. Zaten benim 'kızıl elma'm Avrupa Birliği filan değil. Benim kızıl elmam medeniyet coğrafyamızın dilde fikirde bir olmasıdır" şeklinde değerlendirmede bulundu.

MİLLETVEKİLLİ ADAYLIĞI SORUSU
AK Parti'den aday olup olmayacağıyla ilgili bir soru soran gazeteciye Topçu, "Yok kardeş. Ben bağımsız bakanım. Aday değilim" şeklinde yanıt verdi. Yalçın Topçu, açıklamalarının ardından festival katılan sahafların stantlarını gezdi.

(FOTOĞRAF)