SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Terme'de kırsal kalkınma toplantısı düzenlendi.

Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Terme Kaymakamı İlyas Gün, DSİ Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven ile vatandaşlar katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Terme’de kırsal kalkınma için 2 senelik bir periyot belirleyeceklerini söyledi.

Bu iki sene içinde Terme’nin kırsal kalkınmasına bir can suyu vereceklerini belirten Yılmaz, "Kırsal kalkınma için 5 - 6 tane başlığı burada kararlaştırmak istiyoruz. Bu belirlediğimiz 5 işi 2 sene sonra bitirdiğimizde başka bir 5 proje daha belirleyeceğiz. Bunu başardığımızda geleceğe daha emin ve daha umutlu bir şekilde ilerleyebiliriz diye düşünüyorum. İki sene içinde dokunmayla halledilebilecek türden Terme'mizin tarımını ve hayvancılığını kalkındırabilecek öncelikli hedefleri gerçekleştirmek istiyoruz. Arıcılıkla ilgili, pirinçle ilgili, mantarla ilgili, kesme çiçekçilikle ilgili ve tarımsal sanayi ile ilgili Terme’de üzerine basılabilecek önemli düğmeler var" dedi

Vali İbrahim Şahin ise ilçelerin ve köylerin ekonomik hayatın canlandırılmasının büyük önem arz ettiğini ifade ederek, "Bugün burada bizlerin konuşması yerine sizleri dinleyeceğiz. Sizlerin düşüncelerini alacağız. Çok konuşup az iş yapacağına, az konuşup çok iş yapalım" diye konuştu.