Yakutiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilkokul çocuklarına yönelik "Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Beslenme" konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yakutiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Beslenme" projesi kapsamında Kocatepe ve İMKB İnönü İlkokullarında olmak üzere 2014 yılında toplam 10 adet bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantılarda Yakutiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Biriminde görevli personeller tarafından öğretmen ve öğrencilere güvenilir gıda ve özellikle kış aylarında sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgi verilerek bilinçli ve sağlıklı beslenmeleri konusunda daha dikkatli davranmaları gerektiği vurgulandı.
Yine bu kapsamda, Okul Yöneticilerine de kantinler hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Yakutiye Kaymakamlığa ait Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, ilkokul, ortaokul ve liselerden 32 yönetici katıldı.
Yakutiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kantarkaya’nın açılış konuşmasının ardından toplantıda, satışa arz edilen gıda maddeleri ve gıda maddelerinin etiketlerinde bulunması zorunlu olan bilgiler anlatılırken okul kantinlerindeki asgari teknik ve hijyenik şartları gibi konularda ise Ziraat Mühendisi Derya Tohumcu ve Gıda Mühendisi Fatih Güven tarafından bilgiler verildi.