ÇORUM (AA) - Osmancık ilçesine Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için yürütülen çalışmaların tamamlandığı bildirildi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı ve Osmancık OSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaptığı açıklamada, ilçeye OSB kurulması için başlatılan çalışmaların bitirildiğini, yasal sürecin de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın onay niteliğindeki imzasıyla tamamlandığını belirtti.

Osmancık OSB'nin, Çorum TSO'nun yüzde 40, Osmancık Belediyesi’nin yüzde 40 ve İl Özel İdaresi’nin yüzde 20 ortaklığıyla kurulduğunu ifade eden Başaranhıncal, Hamitler mevkisine kurulacak OSB'nin mütevelli heyeti, yönetim ve denetim kurullarının da belirlendiğini kaydetti.

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı’nın süreci hassasiyetle takip ettiğini dile getiren Başaranhıncal, "Milletvekilimiz Cahit Bağcı, resmi sürecin tamamlanmasının ardından gelişen bürokratik süreci de takip ederek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayının çok kısa bir sürede alınmasını sağlamıştır. İlimizin kalkınmasına, sanayisinin gelişmesine, üretim ve istihdam yapısının güçlenmesine son derece katkı sağlayacağına inandığımız Osmancık OSB'nin kurulmasına sağladığı katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başaranhıncal, Çorum OSB’den edindikleri tecrübe ile Osmancık OSB’nin de cazibe merkezi haline gelmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini sözlerine ekledi.