İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası (İTO) meclis üyeleri Tacettin Bayır ve Ali Yiğit’in CHP’nin dün yapılan ön seçiminde oy oranlarının yüksek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Demirtaş, "Tacettin Bayır ve Ali Yiğit’in TBMM ile üyelerimiz arasında köprü olacağına inanıyorum” dedi.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, CHP’nin 29 Mart 2015 Pazar günü yapılan ön seçiminde, İzmir 1. Bölge’de İTO meclis üyeleri Tacettin Bayır’ın 2., Ali Yiğit’in 3. olmasını değerlendirdi. Üyelerin başarılı sonuçlar almasından dolayı memnuniyetini dile getiren Demirtaş, üyelere başarı diledi. Demirtaş, "İki meclis üyemizin gösterdiği bu başarı Oda yönetimi olarak bizi son derece mutlu etti, kendilerini tebrik ediyorum. Seçim sürecinde destek verdiğimiz üyelerimizin TBMM’de yapacakları çalışmalarda da her türlü desteği vereceğiz. Üyelerimiz ile TBMM arasında köprü oluşturacaklarına inanıyorum. İzmir iş dünyasının içinden gelen isimler olarak hem üyelerimizin hem kentimizin sorunlarının çözümü için çalışacaklardır. Dilerim TBMM’de de komisyonlarda, daha üst noktalarda görevler alırlar” dedi.
Tacettin Bayır ise, İzmir’de doğup büyüdüğünü anlattı. İzmir’in ekonomik yapısını ve sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden Bayır, "İzmir’in ticaretinde, iş hayatında gördüğüm, esnaf camiasında ve Oda meclis kürsüsünde dile getirdiğim eksiklikleri, sorunları bundan sonra TBMM kürsüsünden yüksek sesle dile getiriceğiz” dedi. Tüm kurumların hep birlikte hareket ederek İzmir’e sahip çıkması için çalışacaklarını belirten Bayır, “Tek bir İzmir var ve o İzmir’e hep birlikte sahip çıkacağız. Bugüne kadar İzmir’e haksızlık yapılan yatırımlar konusunun takipçisi olacağım. Odamızın da vereceği destek ile İTO üyelerinin, İzmirli işadamlarının ve tüm İzmirlilerin Ankara’da gözü, kulağı, sesi olacağım” şeklinde konuştu.
Ali Yiğit ise, seçim sürecinde İTO’nun verdiği desteğe teşekkür ederek, açıklamalarında şunları kaydetti:
"Bundan sonra da yine Odamızın desteği ile tüm İzmir iş dünyasının ve İzmir’in Ankara’da temsilcisi olacağız” dedi. İzmirli iş adamlarının sıkıntılarını ve sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Yiğit, “Ben de bir işadamıyım, yatırımcıyım, sorunları biliyorum. Şimdi Ankara’da İTO üyelerinin, tüm İzmir iş dünyasının, İzmir’in adresi olacağız, herkesi kucaklayacağız. İş adamlarının, İzmir’in sorunlarını çözmek, kentimiz ekonomisini daha da geliştirmek için hep birlikte çalışacağız."