Oltu Doğutaş Sanayi Sitesinde bulunan cami yaklaşık 100 bin liralık harcama ile tadilat yapılarak yeniden ibadete açıldı.
2006 yılında hayırsever vatandaş Hacı Fahri Macit tarafından yaptırılan camiye iç ve dış bakım yapılarak yeniden hizmete açıldı Camii İmam hatibi Osman Taşbaşı, tadilat çalışmaları kapsamında Caminin çevre düzenlenmesi, bahçesi ve dış yalıtımı yapılarak halılarının yenilendiğini söyledi. Hat ve Nakkaş işlerine toplamda yaklaşık 100 bin lira civarında harcama yapılan cami bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.
Taşbaşı, tadilat çalışmalarından dolayı Oltu Kaymakamlığına, Oltu Belediyesine Sanayi esnafına ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.
Cuma namazı öncesi düzenlenen törende konuşan Doğutaş Sanayi Sitesi Başkanı Oğuz Öztürk, “2006 yılında yapılan camimizin eksikleri vardı bugün itibarıyla hepsini tamamladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Törene katılan Oltu Kaymakamı M.Gökhan Zengin ise konuşmasında, “Sanayi camisinin yenilenmesinde emeği geçen maddi manevi burada bulunan arkadaşlara içerde ve dışarıdaki yardım sever vatandaşların hepsine teşekkür ederim. Eren ne demiş “Ahrette seni kurtaracak bir eser bırakmadınsa fanideki eserlere de fazla kıymet verme” onun için konulmuş bir tuğladan tutunda emek vermiş herkesten Allah razı olsun” dedi.
Daha sonra Oltu İlçe Müftüsü A.Nuri Bayraktutan’ın yapmış olduğu dua sonrası açılış kurdelasını Kaymakam M. Gökhan Zengin, İlçe Müftüsü A.Nuri Bayraktutan, AK Parti İlçe Başkanı Eftal Gülcü, Sanayi Kooperatifi Başkanı Oğuz Öztürk birlikte kesti
Oltu Belediye Başkanı Vekili Osman Coşkununda katıldığı program Cuma Namazı ile son buldu.