“Yeni Türkiye Geleceğini Tartışıyor” konferanslar serisi olarak ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ adlı konferans Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlendi.
Yeni Şehir Mahallesi’nde Bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen ‘Madde bağımlılığı ile mücadele’ konferansına çok sayıda bayanın çocuklarıyla birlikte katılması dikkat çekti. Düzenlenen ‘Madde Bağımlılığı İle Mücadele’ isimli konferansa Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz, proje koordinatörü Zeynep Müjde Sakar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansta bir konuşma yapan Zeynep Müjde Sakar, Siverek Belediyesi’nin ‘Yeni Türkiye Geleceğini Tartışıyor’ konferanslar serisi ilk toplantısını Siverek’te yaptıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti:
“Madde bağımlılığının önlenmesi için sivil toplum kuruluşlarının çabası gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bakanlığımızın uyuşturucuyla mücadelede yeni eylem planının açıklaması son derece önemlidir. Başta kamu kurum ve kuruluşlarının sivil toplum kuruluşlarının uyuşturucuyla mücadelede işbirliği yapılıp kamuoyuna dekara edilmelidir.”
Konferansa ev sahipliği yapan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz yaptığı konuşmada madde bağımlılığıyla mücadelenin temelinde gençlere yönelik eğitimin önemine vurgu yaptı. Başkan Yılmaz, “Şanlıurfa bölgesi genç nüfusa sahip, Siverek nüfusu ise Şanlıurfa’dan daha genç bir yapıya sahip. Bunun için belediye olarak gençlerin ve çocukların eğitimine önem veriyoruz. Belediye bünyesinde bilgi evleri oluşturduk, bu bilgi evlerinde gençlere yönelik her türlü kültür sanat ve eğitim kurslarının yanı sıra madde bağımlılığının zararlarını anlatıyoruz. Önümüzdeki dönemde bilgi evlerinin sayısını artırıp, gençlik merkezleri açacağız. Ayrıca madde bağımlılığının pençesine düşmüş çocuklarımız için iyileştirme merkezi açacağız” dedi.
Kaymakam Erkal konferansta yaptığı konuşmada ilçe kaymakamlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte madde bağımlılığına karşı yürüttüğü çalışmaları anlattı. Konferansa katılan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, konferansın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Gülpınar, “Maddeyi genelde zengin çocukları keyif almak için kullanıyorlar. Zenginlikleriyle tatmin olmuş bu kesim farklı zevk arayışlarıyla madde kullanıyor. Oysa bölgemize battığımızda maddeyi kullananların büyük çoğunluğu yoksul aile çocukları, maneviyattan geleneksel aile yapısından uzaklaşan gençlerdir. Farklı arayışlar içinde düşüyorlar, salonda çok sayıda bayan kardeşim çocuklarıyla birlikte bizi dinliyor. Çocukların korunmasında en büyük yük anneye düşüyor. Dini eğitimin büyük önemi vardır, maneviyat artıkça gençlerimiz madde bağımlılığı tuzağına düşme ihtimalleri o derece azalıyor” dedi.
Gülpınar, dindar nesil dendiğinde alaycı tavır takınanların bulunduğunu ifade ederek, dindar nesilden kimseye bir zarar gelmeyeceğini vurguladı.
Madde bağımlılığıyla ilgili konferans veren Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Ana bilim dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Kandemir, yaklaşık olarak bir saat süren konferansta bağımlılığın bir hastalık olduğuna, hastalığın tekrar edebileceğine dikkat çekerek aileleri konu hakkında bilgilendirdi.
Yaklaşık üç saat süren konferansa kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Konferansta dikkat çeken başka bir konu ise, salonunu tıklım tıklım dolması ve milletvekili Mehmet kasım Gülpınar ile Belediye Başkanı Resul Yılmaz’a gösterilen büyük halk sevgisi oldu.