Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümünde "Kore Savaşı Fotoğraf ve Obje Sergisi"ne ev sahipliği yaptı.
Üç yıl boyunca Ödemiş’ten 286 askerin cepheye koşup 30’unun şehit düştüğü Kore Savaşı’na dair eşsiz fotoğraf ve objelerin yer aldığı "Kore Savaşı Fotoğraf ve Obje Sergisi", Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde açılışı için tören düzenlendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılışa Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kore ve Kıbrıs gazileri ile oda ve dernek başkanları katıldı. Törene marşlarla coşku katan Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi mehter takımının seslendirdiği Çanakkale Türküsü ise, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Çanakkale ruhunu yüreklerinde taşıdıklarını kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Bugün üzerinde gururla yaşadığımız toprakları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanını canından aziz bilen şehit ve gazilere borçluyuz. Bu anlamlı günde kentimizden de çok sayıda askerimizin şehit düştüğü Kore Savaşı’nın şehit ve gazilerini anmak istedik. Ben de bir Kore şehidinin yeğeniyim. Dayım, Türk askerinin bir kez daha kahramanlığını gösterdiği Kore’de insanlık için şehit oldu. Tüm şehitlerimizi ve ebediyete göç eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ve sağlıklı bir ömür diliyoruz" dedi.
Badem’in konuşmasının ardından Kore Büyükelçiliği tarafından gönderilen 25 madalya, Ödemiş protokolü tarafından Kore gazilerine takdim edildi. Kore Savaşı Fotoğraf ve Obje Sergisi’nin açılışını Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem gerçekleştirdi. Ateşoğlu ve Badem ise sergiyi ilgiyle inceledi.
Açılışın ardından Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mehter Takımı Ödemiş Dr. Mustafa Bey Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Saraçoğlu Caddesi üzerinden Salı Pazarına kadar yürüdü. Salı Pazarında mini konser veren mehter takımı Ödemişlilerden ilgi gördü.