MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, partisinin Manisa İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Etkinlikte erken seçim için vatandaşa çağrı yapan MHP'li Akçay, "Şunu açık yüreklilikle ve üzülerek ifade etmek istiyorum ki, 1 Kasım'da, AKP'ye verilecek her oya şehit kanı bulaşacaktır. Bunu seçmenlerimiz iyi bilsinler" diye konuştu.
MHP Manisa İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşmaya MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan ve partililer katıldı. Geçen hafta yaptığı açıklamada MHP'den milletvekili adayı gösterilmediği için sitem eden MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız'ın, bayramlaşma programına katılmaması dikkati çekti.
Bayramlaşmada ilk olarak konuşan İl Başkanı Balatlı, ülkenin şu anda birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, 1 Kasım seçimleri için Manisalılara çağrı yaptı. Balatlı, "Bizlere nasıl yerelde iktidar şansı verdiyseniz; lütfen düşünerek, karar vererek, çöplüğü kendi kapımızdan sürerek bu iktidara alalım. 1 Kasım'da verilen oy çok önemli olacak. Ya doğru vereceksin, doğru olacak; ya yanlışa vereceksiniz, bu ülke Allah korusun yanlış yollara gidecek" dedi.
BALKIZ'IN ADAYLIK KONUSU
MHP'li Milletvekili Balkız'ın, 1 Kasım için aday gösterilmemesini etik bulmadığına yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Balatlı, "Şu anda kendisiyle bir küskünlüğümüz yoktur. Kendisi ilçelerdeki bayramlaşmalara katılmıştır. Zeynel bey, 1 Kasım'a kadar MHP Manisa milletvekilidir. Baro Başkanlığı veya herhangi bir yerin başkanlığı milletvekilliği aday adaylığı kadar önemli bir şeydir. Zeynel Bey'e en büyük şereflerden birisi olan MHP Manisa milletvekilliğini vermiştir. Bundan daha güzeli mi var? MHP gönüllük esasına göre çalışırlar. İnsanlar gönüllü çalışır ve gönüllü milletvekili adayı olurlar. Kazanır veya kazanmaz. Şuanda birçok aday adayımız ve onların içinden aday olan arkadaşlarımız var. Onların hiçbiri çağrılmadı. Herkes gönüllük esasına göre gelip aday oldu. Çünkü biz bu görevi; vatana, millete hizmet olarak görüyoruz. Bir mertebe için görmüyoruz. Zeynel Bey'i yazdıran da Genel İdare Kurulumuz ve Genel Başkanımızdır. Şimdi de değerlendiren Genel Başkanımız ve Genel İdare Kurulumuzdur. Biz de herkes nefer gibi çalışır. Birilerini mertebeye getirmek için uğraşmıyoruz. Bu ülkeyi kaostan kurtarmak için uğraşıyoruz" diye konuştu.
HÜKÜMETE VE CUMHURBAŞKANINA TERÖR ELEŞTİRİSİ
Ardından MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, konuştu. Ülkenin buruk bir bayram yaşadığını dile getiren MHP'li Milletvekili Akçay "Maalesef birlik ve beraberliğimiz tartışıldığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin iradesinin kırılmaya çalışıldığı ve bu sürecinde zirve yaptığı dönemi yaşıyoruz. Yapılan ihanetleri sanki 'Allah söyletti' misali bir bir iktidar sahipleri tarafından itiraf edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Devletin en tepesini işgal eden Cumhurbaşkanı, Başbakanlık sıfatını taşıyan insanların utanmadan bu dini ilkelerimizi, akidelerimizi yerle bir ederek istismar ettiklerini, yalan söylediklerini görüyoruz. İktidar sahipleri tarafından ülkemiz bölünmeye çalışılmıştır. Bayrağımızı dahi nerdeyse ortadan kaldırmaya çalışıp, Türk bayrağı bile diyemeyenler şimdi iktidarlarını yok olması karşısında bayrağımıza sığınmaya çalışmaktadırlar. Artan ve sebebi oldukları terör olaylarına karşı utanmadan, sıkılmadan 'Teröre Karşı Beraber Yürüyelim' demektedirler. Ya siz teröristle işbirliği yapan güruhla; ülkücüler, MHP'liler birlikte yürüyebilir mi? Önce terörle mücadele neticesi yaptığınız ihanetlerin hesabını vereceksiniz. Hesap verme mevkiinde olanlar bir de hesap sormaya kalkmıyorlar mı acı ve utanç verici olanda budur. Bunların hesabının 1 Kasım seçimlerinde sorulacağını ümit ediyoruz. Bu hesabı da vatandaşlarımıza sormaya davet ediyoruz" dedi.
Erken seçim için vatandaşa çağrı yapan MHP'li Akçay, "Şunu açık yüreklilikle ve üzülerek ifade etmek istiyorum ki, 1 Kasım'da, AKP'ye verilecek her oya şehit kanı bulaşacaktır. Bunu seçmenlerimiz iyi bilsinler. Bu ihanete, bu dalalete hiçbir vatandaşımız ortak olmamalıdır. Her söylediğinde haklı çıkan MHP Türkiye'nin sigortasıdır. Bunu biz söylemiyoruz. Bunu oy versin vermesin tüm vatandaşlarımız söylüyor. Bu nedenle MHP'ye sigorta primlerini yatırma tarihi 1 Kasım sandıklardır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI