Milliyetçi Hareket Partisi Yeşilyurt İlçe Kongresi, partililerin yoğun katılımıyla yapıldı.
Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Genel Kurula MHP MYK Üyesi Adem Özbay, MHP İl Başkanı Hacı Mehmet Demirkaya, MHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, MHP Eski İl Başkanı Ömer Ekici, MHP Pütürge İlçe Başkanı Ahmet Aslan, İşadamı Reşat Erdoğan, başkanlık için adaylığını açıklayan MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı M. Ali Kaya ve Selahattin Eryılmaz ile çok sayıda partili katıldı.
Kongrenin Divan Heyeti Başkanlığını MHP MYK Üyesi Adem Özbay yaparken, MHP Pütürge İlçe Başkanı Ahmet Aslan ile Aydın Pektaş ve Mehmet Kaplan’da katip üye olarak görev yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra faaliyet ve mali rapor, üyeler tarafından kabil edildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajını okuyan MHP MYK Üyesi Adem Özbay, kısa bir konuşma yaparak genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu.
MHP İl Başkanı Hacı Mehmet Demirkaya ise konuşmasında genel kurulu katılan tüm partililere teşekkür etti.
Başkanlık için adaylığını açıklayan MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı M. Ali Kaya, kongrede yaptığı konuşmasında, "7 Haziran seçimlerinden sonra yine dizimize vuracak mıyız? Yine ağlayacak mıyız? Evet, partiye gidip yine boynumuzu bükecek miyiz? Biz bu davaya gönül bağımızı var, biz bu davaya kan verdik, can verdik, şehit verdik, o şehitlerin çocukları yetim kaldı, o şehitlerin hanımlarından ve çocuklarından kimin haberi oldu ama kusura bakmayın menfaatiniz için oy verecekseniz bana oy vermeyin. Bu davaya layık değilsem oy vermeyin, beni seçmeyin. Ben de çekilirim sizden de oy istemem. Davaya hizmet edin, çocuklarımızın geleceği için ülkenin geleceği çok kötü, bunun hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz" dedi.
Bir diğer aday Selahattin Eryılmaz ise konuşması sırasında Divan Heyeti Başkanı Adem Özbay ile kısa süre gerginlik yaşadı. Salonda MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in fotoğrafının asılmamasından dolayı tepki gösteren Selahattin Eryılmaz şunları söyledi:
“Benim arkamda kimse yok, yanımda kimse yok. Ülkücü hareketin kongresinde Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin fotoğrafı neden yoktur. Böyle bir hareketi içime sindiremiyorum."
Eryılmaz, konuşurken araya giren MHP MYK Üyesi Adem Özbay, "Konuşmanızı tam anlayamadım, Genel Başkanımızın resmimi yok" derken, Eryılmaz ise Başbuğumuz ve Genel Başkanımızın resmi yok, dünde yoktu, sonradan asıldı" dedi. Bir kez daha araya giren MHP MYK Üyesi Adem Özbay, “Olayı kişiselleştirmeyin, burada bir kasıt yoktur, salonda Türk bayrağı ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin fotoğrafları asılıdır” diyerek cevap verdi.
Yapılan konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. İki aday arasında geçen Genel Kurulda 398 üye oy kullanırken, sandıkların açılıp sayılmasından sonra MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı belli olacak.