Bitlis’in Ahlat ilçesinde eğitim öğretim gösteren Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) Müdürü ve bazı öğretmenlerinden oluşan bir ekip, “Etkili İletişim, Etkili Öğretmen, Başarılı Öğrenci” adlı proje çerçevesinde gittikleri İspanya’nın Barcelona şehrinden geldiler.
Ahlat YBO Müdürü Mesut Adıyaman, İngilizce öğretmenleri Dürdane Sert ve Fatma Kaytan ile Fen ve Teknoloji Öğretmeni Serhan Gülmezler, 18-30 Ekim 2014 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona şehrinde ’Etkili İletişim, Etkili Öğretmen, Başarılı Öğrenci’ adlı proje çerçevesinde eğitimlerini tamamlayarak ilçeye döndüler. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Mesut Adıyaman, proje kapsamında 10 günlük bir eğitim aldıklarını belirterek, “Proje kapsamında düzenlenen kurs sonunda sertifikalarımızı aldık. Barcelona’yı kültürel ve turistik anlamda gezme ve tanıma imkanı da bulduk. Ayrıca eğitsel bağlamda Barcelona’da yarı özel yarı devlet destekli bir okulu gezip görme ve Türkiye’deki eğitim sistemi ile Barcelona’daki eğitim sistemini kıyaslama fırsatı yakaladık. Barcelona İspanya’nın tam özerk bölgelerinden biri olduğu için resmi eğitim dili Katalanca’dır. Gezdiğimiz bu okulda ve birçok alanda bunu gördük” dedi.
Barcelona’dan dönen okul müdürü ve öğretmenler, önce kendi okul öğretmenleri ile toplantı düzenleyip yaygınlaştırma faaliyetlerini başlattılar. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden başkanlığında, ilçedeki tüm İngilizce öğretmenlerine proje ile ilgili bilgilendirme yaptılar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise, “İlçemizden ilk defa bir AB projesi yapılarak uygulamaya geçti. Bu konuda okul müdürümüz ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Diğer okullarımız için örnek oluşturan bir projedir. Ayrıca İngilizce öğretmenleri ve okul müdürlerimizin 2015 yılı teklif çağrısı döneminde proje sunmaları da gerekiyor” dedi.